§ 32 Itsenäisyydenkatu, aikarajoitettu pysäköinti

Lataa 

PRIDno-2023-2296

Päätöspäivämäärä

7.7.2023

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla liikenneinsinööri päättää liikenteenohjauslaitteiden asettamisesta ja liikennejärjestelyistä katualueella pois lukien alueelliset yleissuunnitelmat, laajat liikenteelliset kokonaisuudet sekä pysäköinnin maksullisuuteen liittyvät liikennemerkkijärjestelyt.

Kuvaus

Kaupungille on tehty aloite aikarajoitetusta pysäköinnistä Itsenäisyydenkadulle Eteläpuiston risteyksen läheisyyteen. Aloitteessa todetaan, että Eteläpuiston ja Itsenäisyydenkadun kulmassa on kaksi autopaikkaa, joissa ei ole mitään aikarajoitusta. Asunto Oy Porin Cygnaeuksenpuisto on esittänyt, että tämä kahden auton parkkipaikka varustetaan aikarajoituksella (60 min) helpottamaan kiinteistössä asiointia ja kuorman purkamista. Talon sisäpihassa on pelastustie eikä sinne ole helppo ajaa, kun pois joutuu peruuttamaan.

Infrajohtamisen toimintayksikkö on tutkinut aloitteen ja pitää aikarajoituksen asettamista perusteltuna. Infrajohtaminen on laatinut periaatekuvan aikarajoituksen toteuttamiseksi.

Päätös

Päätän hyväksyä liitteenä olevassa periaatekuvassa olevan suunnitelman.

Allekirjoitus

Eija Riihimäki, liikenneinsinööri, Tekninen toimiala, Infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö