§ 78 Sopimus koskien kameravalvonnan yliheittoa ja organisointia Satakunnan hyvinvointialueen kanssa

Lataa 

PRIDno-2023-2161

Päätöspäivämäärä

29.6.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Porin kaupunki on yhdessä Satakunnan hyvinvointialueen kanssa valmistellut sopimuksen koskien kameravalvonnan yliheittoa ja organisointia Satakunnan hyvinvointialueen kanssa.  

Sopimus määrittelee rekisterinpidon vastuut osapuolten välillä ja lisäksi selkeyttää lainmukaista ilmoitusvelvollisuutta kameravalvonnasta. Sopimuksen laatiminen on välttämätöntä toiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi.  

Kuvaus

Porin kaupunki on teettänyt laajan selvityksen (PRIDno-2022-1925), jonka kohteena oli kameranvalvontaa koskevien säädösten selvitys. Selvityksen toteutti Dottir Attorneys Ltd. Selvityksen yhtenä tavoitteena oli selvittää miten muut organisaatiot voivat hyödyntää Porin kaupungin kameravalvonnan tuottamaa tilannekuvaa. Selvityksen tuloksena todettiin juridiset perusteet sille, että Satakunnan hyvinvointialue voi hyödyntää kameravalvonnan tuottamaa reaaliaikaista tilannekuvaa oman toimintansa tukena. 

Hyvinvointialueen perustamisesta johtuen osa Porin kaupungin hallinnassa olevista kameroista siirtyy Satakunnan hyvinvointialueen vastuulle ja hallintaan. Lisäksi jatkossa on tarpeen, että Satakunnan hyvinvointialueen pelastuslaitos ja ensihoito voivat hyödyntää Porin kaupungin kameravalvonnan tuottamaa tilannekuvaa omassa toiminnassaan.  

Päätös

Päätän, että Porin kaupungin ja Satakunnan hyvinvointialueen kanssa valmisteltu sopimus allekirjoitetaan koskien kameravalvonnan yliheittoa ja organisointia Satakunnan hyvinvointialueen kanssa.  

Allekirjoitus

Jouko Hautamäki, vs. toimialajohtaja, Elinvoima- ja ympäristötoimiala 

Organisaatiotieto

ICT-yksikkö