§ 37 Liikennepeilin asentaminen Kuusamantielle

Lataa 

PRIDno-2023-2597

Päätöspäivämäärä

10.7.2023

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla liikenneinsinööri päättää tienpitäjän luvasta liikenteenohjauslaitteen ja muun vastaavan opasteen tai rakenteen asettamiseen.

Infrajohtaminen on tutkinut aloitteen, eikä näe peilin asentamiselle estettä. Sen asentaminen katsotaan liikenneturvallisuuden kannalta myös aiheelliseksi.

Infrajohtaminen toteaa, että luvan hakija vastaa peilin hankinnasta ja asentamisesta omalla kustannuksellaan. Hakija vastaa lisäksi peilin ylläpidosta. Peili tulee asentaa vähintään 2,3 metrin korkeudelle maan pinnasta, ja sen asentaminen tulee tehdä niin, ettei valaisintolppaa vahingoiteta.

Kuvaus

Asunto-osakeyhtiö Porin Pietniemenrivi on tehnyt kaupungille anomuksen liikennepeilin asentamisesta Kuusamantiellä olevaan katuvalotolppaan. Anomuksessa todetaan, että taloyhtiö haluaisi asentaa Kuusamantie 3 kohdalla olevaan katuvaloon peilin, jotta näkyvyys kevyen liikenteen väylälle parantuisi.

Päätös

Päätän, että edellä mainituin perustein hakija saa asentaa liikennepeilin Kuusamantie 3 kohdalla olevaan valaisintolppaan. Hakija vastaa omalla kustannuksellaan peilin hankkimisesta, asentamisesta ja ylläpidosta.

Allekirjoitus

Eija Riihimäki, liikenneinsinööri, Tekninen toimiala, Infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö