§ 11 Puhdasvesipumpun sähkömoottorin uusiminen

Lataa 

PRIDno-2023-2677

Päätöspäivämäärä

21.7.2023

Päätöksen tekijä

Laitospäällikkö

Päätöksen peruste

Tarjous täyttää tarjouspyynnön kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset. 

Tarjous on hinnaltaan ja tekniseltä sisällöltään hyväksyttävissä.

Porin Vesi, liikelaitoksen laitospäällikön toimivalta asiassa perustuu Pori Vesi, liikelaitoksen toimintasäännön 16.8.2021 kohtaan 7.

Hankinnan kokonaisarvo on erityisalojen hankintalain kynnysarvoa alempi.

Kuvaus

Harjakankaan tekopohjavesilaitoksella on kolme puhdasvesipumppua, niistä kahta käytetään isomman vedenkulutuksen aikana, yhdellä pienemmällä pumpulla vettä pumpataan pienemmän kulutuksen aikana.

Pienemmän pumpun moottori vikaantui kesken ajon 6.7.2023. Moottori kuumenee ja tärisee.

Moottori on alunperin asennettu laitoksen rakentamisen yhteydessä ja huollettu viimeksi vuonna 2014 ja on teknisen käyttöikänsä lopussa. Lisäksi uudet sähkömoottorit ovat tehokkaampia energiankulutuksen suhteen.

Selvitystöiden jälkeen Jukkola Systems Oy tarjosi uutta IE4 tehokkuusluokan sähkömoottoria, joka soveltuu nykyiseen kytkimeen ja pumppuun asennettavaksi ja toimii oikealla kierrosalueella.

Tarjous sisältää myös arvion asennustyön kustannuksista.

 

 

Päätös

Päätetään edellä mainituin teknisin ja kokonaistaloudellisin perustein, että tilataan Harjakankaan tekopohjavesilaitoksen puhdasvesipumpun moottori " Siemes 110kW, 1000rpm, IE4, 400/690V  " Jukkola Systems Oy:ltä hintaan 13.860,00 €/ Alv 0%

Lisäksi tilataan moottorin asennustyö, työn kustannusarvio on 5.300,00 € /Alv 0%. Asennustyö ja- tarvikkeet veloitetaan toteuman mukaisesti kun työ on tehty.

Allekirjoitus

Teppo Tapiainen, laitospäällikkö, Porin Vesi, liikelaitos

Organisaatiotieto

Porin Vesi