Tarkastuslautakunta, kokous 22.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 49 Pori 2030 -strategia ja kestävyysnäkökulma

PRIDno-2023-2632

Valmistelija

  • Niko Poskiparta, tarkastusjohtaja, niko.poskiparta@pori.fi

Perustelut

Tarkastuslautakunnan vuoden 2023 arvioinnin työohjelmaehdotuksen mukaisesti yhtenä arviointiteemana on Porin kaupunkistrategian totetuminen erityisesti kestävyyden kannalta.

Porin strategia 2030:n mukaan Pori näyttää suuntaa teollisuuden uudistumisessa ja oivalluksissa. Valikoima on laaja: kiertotalous, vihreä kasvu, teknologiametallit. Pori tunnetaan automaation ja robotiikan kaupunkina. Yrittäjä kokee kaupungin vetovoimaiseksi ja tänne on helppo sijoittua. Kestävä kasvu on kaikkien yhteinen päämäärä. Koulutus, tutkimus ja elinkeinoelämä ovat tiiviissä vuorovaikutuksessa. Porin uusi strategia on laadittu YK:n kehittämien kestävän kehityksen ulottuvuuksien ja tavoitteiden toimiessa viitekehyksenä. Niiden yhteensopivuutta strategian elementteihin ja tavoitteisiin on tarkasteltu työn eri vaiheissa.

Tulevaisuuden Pori on rakentunut ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävälle pohjalle. Strategiassa on esitetty, mitä kestävän kehityksen tavoitteita Porissa toteutetaan jokaisen painopisteen ja läpileikkaavan teeman osalta. Kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumisesta raportoidaan vuosittain kaupunginvaltuustolle.

Strategia- ja hyvinvointijohtaja Tomi Lähteenmäki on kutsuttu tarkastuslautakunnan kokoukseen selostamaan Pori 2030 strategian toteuttamista erityisesti kestävyysnäkökulmasta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Niko Poskiparta, tarkastusjohtaja, niko.poskiparta@pori.fi

Tarkastuslautakunta merkitsee saadun selvityksen tiedoksi ja huomioon otettavaksi arviointityön yhteydessä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kokouskäsittely

Tomi Lähteenmäki oli läsnä tämän asian käsittelyn kohdalla klo 15:00 - 17.10.

Minna Ainasvuori saapui tämän asian käsittelyn kohdalla klo 16:00.
Veera Forsbacka saapui tämän asian käsittelyn kohdalla klo 16:06.​​​​​​


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.