§ 34 Tonttijaon 8507 hyväksyminen Enäjärven (39.) kaupunginosan kortteliin 2

Lataa 

PRIDno-2022-229

Päätöspäivämäärä

11.8.2023

Päätöksen tekijä

Apulaiskaupungingeodeetti

Päätöksen peruste

Elinvoima- ja ympäristötoimialan toimintasäännön 19 § nojalla erillisistä tonttijaoista ja tonttijaon muutoksista, sekä niistä vahvistetun taksan mukaan perittävistä maksuista päättää kaupungingeodeetti/apulaiskaupungingeodeetti.

Tonttijaon laadintaa sekä tonttijaon sisältövaatimuksia ohjaa maankäyttö- ja rakennuslain 11 luku sekä maankäyttö ja rakennusasetuksen 8 luku.

Tonttijakoehdotuksessa osoitettavat rakennuspaikat rajoittuvat katuun. (MRA 37 §)

Tonttijakoehdotus on ollut julkisesti nähtävänä ajalla 1.6.-14.6.2023. (MRA 39 §)

Tonttijakoehdotusta vastaan ei ole tehty muistutuksia.

Asemakaava 609 612 on vuodelta 1978 ja siinä on suurimpaan osaan kortteleita osoitettu ohjeellinen tonttijako. Muutaman asemakaava-alueen pohjoisimman korttelin osalta ohjeellinen tonttijako on kuitenkin jätetty laatimatta. Hinnoittelu perustuu kiinteistönmuodostuksen ja rakennusvalvonnan taksan soveltamisohjeeseen erillisen tonttijaon laatimisesta asemakaavan mukaiseen kortteliin, johon ei ole osoitettu rakennuspaikkoja ohjeellisella tonttijaolla.Taksan mukaan tonttijaon hyväksyjällä on mahdollisuus harkinnanvaraisesti tarkastaa hintaa enintään 50 %. Tonttijaon laadinnasta perittävän maksun alentaminen 25 % perustuu siihen, että hakijalle tonttijaolla osoitettavien rakennuspaikkojen määrä on vähäinen ja asemakaavassa olisi jo aikanaan ollut mahdollista osoittaa rakennuspaikat ohjeellisella tonttijaolla myös nyt tonttijaon kohteena olevaan kortteliin.

Kuvaus

Maanomistajat [peitetty] ovat hakeneet erillistä tonttijakoa osaan Enäjärven (39.) kaupunginosan korttelia 2. Tonttijakoa haetaan asemakaavan ohjeellisen tonttijaon mukaisena ja sillä osoitettaisiin yksi rakennuspaikka. Kortteliin 2 ei kuitenkaan ole osoitettu asemakaavassa (AS 609 612) erillisiä rakennuspaikkoja ohjellisella tonttijaolla. Kaupunkimittaus on katsonut aiheelliseksi laatia samassa yhteydessä sitova tonttijako koko kortteliin.

Päätös

Apulaiskaupungingeodeetti hyväksyy erillisen tonttijaon 8507 Enäjärven (39.) kaupunginosan kortteliin 2.

Erillisen tonttijaon laadinnan kustannuksina laskutetaan hakijalta 750 eur. (MRL 82 §)

Allekirjoitus

Teemu Salonen, apulaiskaupungingeodeetti, elinvoima- ja ympäristötoimiala, rakennusvalvontayksikkö

Organisaatiotieto

Rakennusvalvontayksikkö