§ 29 Kokemäenjoen ja Varvourinjuovan rautatiesiltojen klv:n perusparannus, ST-urakka

Lataa 

PRIDno-2023-1231

Päätöspäivämäärä

15.8.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, tekninen toimiala

Päätöksen peruste

Tarjous täytti tarjouspyynnön kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset.

Liitteet 

Tarjouspyyntö ja tarjouksista laadittu vertailutaulukko

Tarjousvertailu tulee viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 7 §:n 2 momentin mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tarjoajilla on kuitenkin asianosaisina oikeus saada tieto tarjousvertailusta. Tämän jälkeenkään eivät liikesalaisuuden piiriin kuuluvat tiedot ole julkisia. Tarjotun palvelun kokonaishinta ei kuitenkaan ole liike- tai ammattisalaisuus.

Teknisen toimialan toimintasäännön mukaan toimialajohtaja päättää suunnittelu-, urakka-, hankinta- ja palvelusopimukset, joiden arvo on enintään 500 000 euroa.  

Kuvaus

Kokemäenjoen rautatiesilta (T-2724) ja Varvourinjuovan rautatiesilta (T-2723) ovat Väyläviraston omistuksessa. Molemmat rautatiesillat ovat valmistuneet vuonna 1930. Siltojen kunnossapidosta on sovittu Porin kaupungin ja Valtionrautateiden kesken vuonna 1976. Sopimuksen mukaan jalkakäytävien kunnossa- ja puhtaanapidosta vastaa Porin kaupunki lukuun ottamatta niiden kantavia teräsrakenteita, joiden kunnossapidosta vastaa Valtionrautatiet (nykyinen Väylävirasto). Samoin jalkakäytäville johtavien ramppien kunnossapito kuuluu Porin kaupungille. Kokemäenjoen ja Varvourinjuovan rautatiesiltojen jalkakäytävät, kaiteet ja valaistus ovat kunnostuksen tarpeessa.

Infrajohtaminen on neuvotellut siltojen kunnostamisesta Väyläviraston kanssa ja tekninen lautakunta on hyväksynyt Porin kaupungin ja Väyläviraston välisen toteuttamissopimuksen kevyenliikenteen väylien kunnostuksesta 2.5.2023 (§110).

Siltojen perusparantamiseen kuuluu kevyenliikenteen väylien puurakenteisien pintarakenteiden uusiminen, siltapaikkojen korjaukset, kaiteiden uusiminen sekä valaistuksen uusiminen. Perusparantamiseen ei kuulu kantavien teräsrakenteiden uusimista tai korjaamista, mikäli teräsrakenteet ovat odotetussa kunnossa. Sopimuksen kohteena olevat työt toteutetaan vuosina 2023-2024. Kaupunki vastaa kaikista sopimuskohteen suunnittelu-, rakennuttamis- ja rakentamiskustannuksista. Mikäli kevyen liikenteen väylän kantavia teräsrakenteita joudutaan korjaamaan, osallistuu Väylävirasto korjauskustannuksiin. Siltojen kunnossa- ja puhtaanpidosta laaditaan myöhemmin erillinen sopimus Porin kaupungin ja Väyläviraston välille.

Infrajohtaminen on valmistellut perusparannusurakan yhdessä Welado Oy:n kanssa. 

Hankinta on kansallisen/EU kynnysarvon ylittävä. Hankinta toteutettiin avoimella menettelyllä ja tarjouspyyntö julkaistiin Tarjouspalvelu.fi/Pori –portaalin kautta Hilmassa 4.4.2023. Tarjouspyynnön pätevyysvaatimuksia tarkennettiin lisäkysymysten perusteella lisäkirjeellä 21.4.2023. Tarjousaika päättyi 3.5.2023 klo 12.00. Tarjouskilpailun valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus. Osatarjouksia ei sallittu. 

Määräaikaan mennessä tarjouksen antoi Destia Oy ainoana tarjoajana. Destia Oy:n kanssa on 10.5.2023 pidetty selonottoneuvottelu, jossa on varmistettu, että tarjoaja on ymmärtänyt työn sisällön oikein. Selonottoneuvottelun kohdassa 15 on sovittu, että tarjous on voimassa syyskuun loppuun 2023.   

Sopimuskausi on syyskuu 2023 - joulukuu 2024 ja se alkaa, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu. 

Päätös

Päätän edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein, että Kokemäenjoen ja Varvourinjuovan rautatiesiltojen klv:n perusparannuksen ST-urakka hankitaan Destia Oy:ltä.

Allekirjoitus

Markku Koppelomäki, toimialajohtaja, tekninen toimiala 

Organisaatiotieto

Infrayksikkö