§ 29 Kuninkaantien-Ulvilantien liittymän toimivuustarkastelu

Lataa 

PRIDno-2023-3068

Päätöspäivämäärä

18.8.2023

Päätöksen tekijä

Infrajohtaminen toimintayksikön esimies

Päätöksen peruste

Teknisen toimialan toimintasäännön mukaan toimintayksikön esimies päättää suunnittelu-, urakka-, hankinta- ja palvelusopimukset, kun arvo on enintään 60 000 euroa.

Kaikki tarjoukset täyttivät tarjouspyynnön kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset. Halvimman tarjouksen antoi Ramboll Finland Oy hintaan 11.600 euroa (alv 0%).

 

Kuvaus

Porin seudun kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelmassa v. 2019 määritettiin kävelyn ja pyöräilyn tavoiteverkko, puuttuvat osuudet sekä toimenpidetarpeet. Yksi puutteellinen jalankulku- ja pyörätieosuus sijoittuu Porissa Paanakedonkadulle Kuninkaantien ja Kuninkaanhaanpihan jatkeen välille. Verkon täydentämistä silmällä pitäen on noussut esiin tarve käsitellä Kuninkaantien risteysaluetta laajemmin kokonaisuutena, jotta saadaan pohjatietoa mahdollisista liittymäratkaisuista suojatiejärjestelyjä ajatellen.

Tällä hankintapäätöksellä laadittava Kuninkaantien-Ulvilantien toimivuustarkastelu pitää sisällään seuraavat osa-alueet

  • Normaaliarkipäivän aamu- ja iltahuipputuntien liikennelaskennat kulkumuodoittain siten, että jalankulku- ja pyöräilijämäärissä otetaan huomioon myös Säästäjänkadun jatkeena etelä-pohjoissuunnassa kulkevan pyörätien liikennemäärät Vanhakoivistontien ja Kuninkaanhaanpihan jatkeen välisellä osuudella. Laskenta tulee suorittaa kouluvuoden alettua elokuun 2023 loppupuolella.
  • Toimivuustarkastelun Kuninkaantien – Ulvilantien liittymässä kahdella eri liittymätyyppivaihtoehdolla (liikennevalot, kiertoliittymä) siten, että liikennemäärissä huomioidaan herkkyystarkastelu, esim. 10% ja 20% lisäys liikennemääriin
  • Suositukset liittymätyypin valinnasta
  • Alustava linjaus-/ aluevaraussuunnitelma suositellusta liittymävaihtoehdosta
  • Loppuraportti

Lähtötietoina työssä käytetään muun muassa Porin seudun kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelma -raporttia, Porin liikennemallia ja -ennustetta sekä liikennelaskennoista saatavia tuloksia.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta. Hankinta toteutettiin Porin teknisen toimialan infrayksikön suunnittelun ja valvonnan liikennesuunnittelun puitesopimuskonsulteille sähköpostitse lähetetyllä tarjouspyynnöllä. Valintaperusteena oli halvin hinta.

Määräaikaan mennessä tarjouksen antoivat Sitowise Oy ja Ramboll Finland Oy.

Suunnittelutoimeksianto alkaa, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman. Suunnitelman arvioitu valmistumisajankohta on 31.10.2023.

Päätös

Päätän edellä mainituin perustein, että Kuninkaantien-Ulvilantien toimivuustarkastelu hankitaan Ramboll Finland Oy:ltä.

Allekirjoitus

Sanna Välimäki, Infrajohtamisen toimintayksikön esimies, Tekninen toimiala, Infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö