§ 58 Toimintatonnin myöntäminen 30-vuotta ensimmäisestä Suomen mestaruudesta tapahtumaan

Lataa 

PRIDno-2022-7004

Päätöspäivämäärä

29.8.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, liikunta- ja nuorisoyksikkö

Päätöksen peruste

Porin kaupungin avustusperiaatteet hyväksyttiin kaupunginhallituksessa 28.9.2020 § 501. Uusin päivitys avustusperiaatteisiin on tehty kaupunginhallituksessa 19.12.2022 § 775. Kaupungin myöntämillä avustuksilla tuetaan toimintaa, joka tähtää kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen.

Toimintatonnien arviointiryhmä toteaa, että hakemus ei täytä avustusperiaatteisiin kirjattuja yleisiä avustuksen myöntämisen kriteerejä. Toimintatonniavustusta ei myönnetä perustoimintaan, eikä merkkivuosijuhliin.

Arviointiryhmä esittää, että Toimintatonnia ei myönnetä.

Avustusperiaatteiden (KH 19.12.2022 § 775) mukaan Toimintatonnit myönnetään vapaa-ajan lautakunnan alaisen viranhaltijan päätöksellä. 

 

Kuvaus

FC Jazz juniorit ry hakee 2.7.2023 saapuneella avustushakemuksella Toimintatonnia 1000€, 30 vuotta FC Jazzin ensimmäisestä Suomen mestaruudesta - tapahtuman järjestämiseen 12.8.2023.  Porin stadionilla järjestettävässä tapahtumassa muistellaan vuoden 1993 Suomen mestaruutta. Porin stadionilla kohtaavat FC Jazz ja MyPa ja kentällä nähdään joukkueissa
tuolloin pelanneita pelaajia. 

Historian esiin nostaminen ja muistaminen on urheilussa tärkeää. Tavoitteena tässä tapahtumassa on tuoda esille porilaisen jalkapallon merkitystä ennen ja nyt.

Tapahtumaan on sisäänpääsymaksu, jolla pääsee seuraamaan myös tapahtuman jälkeen alkavaa ottelua. 

Kustannuksia tapahtumassa syntyy stadionin vuokrasta, pelaajien kuljetuskustannuksista, lentolipuista Brasiliasta Suomeen, majoituskustannuksista, ruokailuista pelaajille ja VIP-vieraille, pelipaidoista jne. 
 

 

Päätös

Toimintatonnia ei myönnetä.

Allekirjoitus

Petteri Lahti, yksikön päällikkö, sivistystoimiala, liikunta- ja nuorisoyksikkö

Organisaatiotieto

Strategia- ja hyvinvointiyksikkö