§ 30 Toimintatonnin myöntäminen lasten ja nuorten teatterileiri

Lataa 

PRIDno-2022-7004

Päätöspäivämäärä

30.8.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, kulttuuriyksikkö

Päätöksen peruste

Porin kaupungin avustusperiaatteet hyväksyttiin kaupunginhallituksessa 28.9.2020 § 501. Uusin päivitys avustusperiaatteisiin on tehty kaupunginhallituksessa 19.12.2022 § 775. Kaupungin myöntämillä avustuksilla tuetaan toimintaa, joka tähtää kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen.

Toimintatonnien arviointiryhmä toteaa, että hakemus ei täytä avustusperiaatteisiin kirjattuja yleisiä avustuksen myöntämisen kriteerejä. Toimintatonniavustusta ei myönnetä vuosittain toistuviin tapahtumiin ja yhdistyksen perustoimintaan. 

Arviointiryhmä esittää, että Toimintatonnia ei myönnetä.

Avustusperiaatteiden (KH 19.12.2022 § 775) mukaan Toimintatonnit myönnetään vapaa-ajan lautakunnan alaisen viranhaltijan päätöksellä. 

 

Kuvaus

Pihlavan Tapuliteatteri ry hakee 26.7.2023 saapuneella avustushakemuksella Toimintatonnia 1000€ lasten ja nuorten teatterileirin järjestämiseen.

Leiri järjestetään jo kymmenettä kertaa 2.-4. elokuuta 2023. Leiri kestää kolme päivää ja huipentuu Pihlavan torilla esitettävään loppunäytökseen. Leiri on 8-16- vuotiaille osallistujille ilmainen ja sisältää lounaan ja välipalan..

Toiminnan tarkoituksena on nuorten hyvinvoinnin kehittäminen. Lasten ja nuorten syrjäytymistä estetään kulttuurin keinoin omaehtoista tekemistä korostaen ja
yhteisöllisyyttä vahvistaen. Samalla vahvistetaan nuorten itsetuntoa ja näin myös koulussa ja muussa yhteiskunnassa selviytymistä. Toiminta auttaa lapsia ja nuoria löytämään kulttuurista
heidän omaa elämäänsä rikastuttavia elementtejä. Toiminta vahvistaa myös Tapuliteatterin toimintaedellytyksiä. 

Kustannuksia syntyy ruokailusta, ohjaajan palkkioista, matka- ja tarvikekuluista. 

Päätös

Toimintatonnia ei myönnetä.

Allekirjoitus

Jyri Träskelin, yksikön päällikkö, sivistystoimiala, kulttuuriyksikkö

Organisaatiotieto

Strategia- ja hyvinvointiyksikkö