§ 44 Betonilaatan sijoittaminen tontin liittymään osoiteessa Äijöntie 5

Lataa 

PRIDno-2023-3192

Päätöspäivämäärä

30.8.2023

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla liikenneinsinööri päättää tienpitäjän luvasta liikenteenohjauslaitteen ja muun vastaavan opasteen tai rakenteen asettamiseen.

Kuvaus

PÄÄTÖS AJORADAN JA TONTIN RAJAN VÄLIIN ASENNETTAVASTA BETONILAATASTA KATUALUEELLE TONTTILIITTYMÄÄN OSOITTEESSA [Peitetty] TONTTI NRO [Peitetty] OSALLA

Hakija on anonut lupaa tontin rajan ja kadun väliin asennettavalle 7,70m x 2,00 m betonilaatalle tontin [Peitetty] tonttiliittymän kohdalle katualueella. Betonilaatta asennettaisiin liitteiden 1 ja 2 mukaisesti. Teknisessä lautakunnassa 13.6.1986 hyväksytyssä katusuunnitelmassa I-K 7259 tontin 3 piennaralue on merkitty soraviherryksellä.

Infrajohtamisen infrasuunnittelu on tutkinut anomuksen ja käynyt kohteessa 29.8.2023, sekä päättänyt myöntää hakijalle luvan asentaa betonilaatan tontin [Peitetty] ja kadun päällysteen väliin tonttiliittymän kohdalle. Ennen työn aloittamista tulee varmistaa alueen pohjan kunto ja rakenteiden soveltuvuus asennusalustaksi sekä katukuivatuksen toimivuus myös laatan asennuksen jälkeen.

Kiinteistön omistajan tulee toteuttaa edellä mainitut työt omalla kustannuksellaan. Kiinteistön omistajan tulee omalla kustannuksellaan huolehtia myös betonilaatta-alueen kunnossapidosta ja mahdollisista korjaustoimenpiteistä.

Porin kaupunki ei vastaa betonilaatalle, kiinteistölle tai kiinteistön rakennelmille aiheutuneista vahingoista. Kiinteistön omistaja vastaa myös betonilaatalle aiheutuneista vahingoista, vaikka ne aiheutuisivat kaupungin kunnossapidon tai talvihoidon töistä.

Kaupunki ei tee reuna-alueen laatoitusta varten kustannuksellaan pohjustustöitä eikä vastaa laatoitukselle mahdollisesti aiheutuvista vaurioista, jotka seuraavat kadun reuna-alueelle tehdystä pohjustuksesta tai muusta syystä. Kaupunki pidättää oikeuden korvauksetta poistaa reuna-alueen laatoituksen, jos mahdolliset myöhemmät katusuunnitelman muutokset tai vastaavat muut syyt tätä edellyttävät. Kyseinen alue on jatkossakin yleistä aluetta ja siten kaikkien vapaassa käytössä.

Kiinteistön omistajan on tehtävä ennen töiden aloittamista katutyöilmoitus asiakaspalvelupiste Porinaan, Yrjönkatu 13. Tämä päätös on liitettävä katutyöilmoitukseen.

Päätös

Päätän edellä esitetyt kriteerit huomioiden antaa hakijalle luvan asentaa anomuksen mukainen betonilaatta katualueelle, [Peitetty], tontin [Peitetty] tonttiliittymän kohdalle omalla kustannuksellaan.

Allekirjoitus

Eija Riihimäki, liikenneinsinööri, Tekninen toimiala, Infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö