§ 45 PÄÄTÖS AJORADAN JA TONTIN RAJAN VÄLISEN PIENNARALUEEN PÄÄLLYSTÄMISESTÄ

Lataa 

PRIDno-2023-3215

Päätöspäivämäärä

1.9.2023

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla liikenneinsinööri päättää tienpitäjän luvasta liikenteenohjauslaitteen ja muun vastaavan opasteen tai rakenteen asettamiseen.

Kuvaus

Hakijat ovat anoneet lupaa tontin rajan ja kadun välisen reuna-alueen asfaltointiin istutusaltaan matkalta tontin [Peitetty] kohdalla katualueella. Asfaltointi koskee [Peitetty] piennaraluetta tontin kohdalla. Teknisessä lautakunnassa 4.3.2014 hyväksytyissä katusuunnitelmissa OM/ks 12 347 tontin rajalle on esitetty alue murskeella.

Infrajohtamisen infrasuunnittelu on tutkinut anomuksen sekä käynyt kohteessa 29.8.2023 ja päättänyt myöntää luvan hakijoille päällystää piennaralueen tontin [Peitetty] rajaan asti [Peitetty] istutusaltaan osuudelta anomuksessa esitetyn mukaisesti. Ennen työn aloittamista tulee asfaltoitavan alueen pohjan kunto sekä rakenteiden soveltuvuus asfalttipohjaksi varmistaa sekä katukuivatuksen toimivuus myös päällystyksen jälkeen.

Kiinteistön omistajien/haltijoiden tulee toteuttaa edellä mainitut työt omalla kustannuksellaan. Kiinteistön omistajien/haltijoiden on huolehdittava omalla kustannuksellaan päällystetyn osuuden rakenteellisesta kunnossapidosta ja korjauksista. Kaupunki ei tee reuna-alueen päällystämistä varten pohjustustöitä eikä vastaa päällystyksen mahdollisesti aiheutuvista vaurioista, jotka seuraavat kadun reuna-alueelle tehdystä pohjustuksesta ja päällystyksestä tai muusta syystä. Kaupunki pidättää oikeuden korvauksetta poistaa reuna-alueen päällystyksen, jos mahdolliset myöhemmät katusuunnitelman muutokset tai vastaavat muut syyt tätä edellyttävät. Kyseinen alue on jatkossakin yleistä aluetta ja siten kaikkien vapaassa käytössä.

Porin kaupunki ei vastaa päällystämisestä aiheutuneista vahingoista kiinteistölle tai kiinteistön rakennelmille.

Ennen töihin ryhtymistä on kiinteistön haltijan haettava katutyölupa palvelupiste Porinasta, osoite Yrjönkatu 13, Pori, tai Porin kaupungin internetsivujen kautta.

Päätös

Päätän edellä esitetyin kriteerein antaa hakijalle luvan omalla kustannuksellaan reuna-alueen päällystämiseen katualueella osoitteessa [Peitetty], tontin [Peitetty] kohdalla hakemuksen mukaisesti.

Allekirjoitus

Eija Riihimäki, liikenneinsinööri, Tekninen toimiala, Infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö