§ 86 Päätös tapahtuma-avustuksen myöntämisestä, Rikas rakas ränni -näyttely

Lataa 

PRIDno-2023-2979

Päätöspäivämäärä

13.9.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää Porissa järjestettävään valtakunnalliseen, kansainväliseen tai sellaiseksi pyrkivään tai muuhun kaupungin elinvoimaa ja imagoa tukevaan tapahtumaan. Avustuksia myönnettäessä huomioidaan erityisesti niin uudet kuin kehittyvät tapahtumat, sekä muuhun vuodenaikaan kuin kesään sijoittuva tapahtumat. Järjestäjänä voi olla rekisteröitynyt yhdistys tai yritys tai useita toimijoita yhdessä.

Peruste Rikas rakas ränni -tapahtumalle

  • Tapahtuma on eettisesti hyväksyttävä ja noudattaa Suomen lakia.
  • Tapahtuma toteuttaa kaupunkistrategian porilaisia arvoja; avoimuus, rakkaus, rohkeus
  • Tapahtuma tukee Tapahtumien tiekartan tavoitteita.
  • Tapahtuma tukee kaupunkilaisten hyvinvointia.
  • Tapahtuma vahvistaa kaupungin vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta.
  • Tapahtuma vaikuttaa positiivisesti alueen imagoon ja tuo kaupungille näkyvyyttä paikallisesti ja/tai valtakunnallisesti.
  • Alle 5000 euron avustuksista päättää toimialajohtaja.

Kuvaus

Tapahtuman kuvaus
Rikas rakas ränni -näyttely järjestetään Rakastajat-teatterin uuden ROCK, RÄNNI & RAKKAUS - musiikkishow’n ohella. Esitys saa ensi-iltansa Kehräämössä Porissa lauantaina 30.9.2023. Esityksessä sukelletaan katsojien koskettaviin elämäntarinoihin menneiltä vuosilta tähän päivään asti. Joukossa kuullaan mm. entisten nuorten rouheita rakkaustarinoita ränniltä, kun porirock pauhasi ja nuoriso notkui kartsalla torin kulmassa. Tarinoita säestää porilaisen rockmusiikin rakastetut hittibiisit usealta vuosikymmeneltä uusina rohkeina sovituksina! Näyttely pystytetään tunnelmalliseen Kehräämöön, joka sijaitsee Puuvillan alueella. Näyttely on avoinna esitysten yhteydessä sekä lipunmyynnin ollessa auki. Näyttelyyn on vapaa pääsy niinä päivinä, kun lipunmyynti on auki. Samassa tilassa nähtiin viime vuonna porirockiin keskittyvä Alaston Kaupunki - näyttely, joka keräsi kolmessa kuukaudessa 6 000 kävijää. Näyttely koostuu valokuvista ja lyhyistä arkistovideopätkistä menneiltä vuosikymmeniltä, joissa esitellään nuorisoa ja nuorison hengailupaikkoja Porissa, sekä muuta nuorisokulttuuriin liittyvää kuten bändejä ja fanitoimintaa sekä autoja. Näyttelyssä on myös Rännikartta, jossa avataan kartsan ja rännin kiertämisen kulkureitit jalan ja autoilla, sekä keskeiset tapahtumapaikat reitin varrella. Materiaalia näyttelyyn saadaan porilaisten henkilökohtaisista kokoelmista sekä yhteistyökumppaneilta, mm. Satakunnan Kansa ja Satakunnan Museo. Kyseinen paikalliskulttuuri on merkittävä osa Porin historiaa, eikä sitä ole ennen juuri dokumentoitu. Ajankohta Syksy 2023, optio näyttelyn jatkumiseen keväällä ja syksyllä 2024

Avustuksen käytön kuvaus
Menot
Näyttelyn valokuvat 930 euroa
Logo seinätapettina 300 euroa
Käsiohjelma 270 euroa
Pintaehostus näyttelyseinälle 200 euroa
Tekniikan henkilökunnan työtunnit näyttelyn pystyttämiseen 800 euroa
Valaistus ja sähkö 1000 euroa
Avajaisten tarjottavat 100 euroa
Markkinointi 100 euroa
Yhteensä 3700 euroa

Tulot
Porin kaupungin avustus 2500 euroa
Omarahoitus 1200 euroa
Yhteensä 3700 euroa

Rakastajat teatterin kannatus ry on hakenut tapahtuma-avustusta Rikas rakas ränni -näyttely -tapahtumalle 2500 €

Päätös

Päätän myöntää Rikas rakas ränni -tapahtumalle tapahtuma-avustusta yhteensä 1700 € hakusumman ollessa 2500 € tapahtuma-avustusten kriteereiden täyttymisen perusteella. Tapahtuman ensi-ilta on 30.9. 2023.
Ajankohta Syksy 2023, optio näyttelyn jatkumiseen keväällä ja syksyllä 2024

Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima- ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti.

Tapahtuman peruuntuessa tapahtuma-avustuksen saajalla on velvollisuus maksaa saamansa avustus takaisin.

Allekirjoitus

Jouko Hautamäki, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö