§ 89 Poikkeaminen, Riuttala

Lataa 

PRIDno-2023-2034

Päätöspäivämäärä

25.9.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Kaavatilanne

Ritaniemenlahden rantakaavassa (413 R/3, hyv. 29.5.1978) loma-asuntoaluetta (RH-1). Kaavamääräyksen mukaan alueelle saa rakentaa rakennuspaikkaa kohti yhden I-kerroksisen loma-asunnon pohjapinta-alaltaan enintään 100 m2, johon sisältyy loma-asunnon yhteyteen tai erikseen rakennettava sauna ja muut aputilat. Rakennuspaikkaa kohti saa rakentaa enintään yhden laiturin. Venevajaa ei saa rakentaa.

Poikkeaminen

Maankäyttö- ja rakennuslain 58 §:n mukaan rakennusta ei saa rakentaa vastoin asemakaavaa. Poiketaan rantakaavasta seuraavasti:

  • ylitetään asemakaavan mukainen rakennusoikeus 35,5 k-m²:llä (n. 35 %)
  • ylitetään rakennusala

Naapurien kuuleminen

Hakija on kuullut naapurit. Naapureilla ei ole huomautettavaa hankkeesta. (MRL 173 §)

Asian harkinta

Hakemuksen perustelujen mukaan rakennuksen laajentamisen tarkoituksena on loma-asunnon päivittäminen paremmin ympärivuotiseen käyttöön sopivaksi.

Asia on ollut esillä elinvoima- ja ympäristötoimialan toimialajohtajan asettamassa rakennus- ja poikkeamislupatyöryhmässä. Työryhmä puoltaa hakemusta. Hankkeella laajennetaan olemassa olevaa loma-asuntoa siten, että rakennusjärjestyksen mukainen rantavyöhykkeen loma-asunnon ja rakennuspaikan kokonaisrakennusoikeus ei ylity. Poikkeaminen ei aiheuta haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueen käytön muulle järjestämiselle. Rakentaminen ei vaikeuta luonnonsuojelun tavoitteitten saavuttamista eikä vaikeuta rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteitten saavuttamista ja täyttää muutkin poikkeamiselle asetetut edellytykset. (MRL 171 §)

Päätösvallan peruste

Porin kaupungin elinvoima- ja ympäristötoimialan toimintasäännön 16 §:n mukaan toimialajohtaja päättää muista kuin hallintosäännön 27 §:n 8. ja 9. kohdan tarkoittamista suunnittelutarveratkaisuista ja poikkeamisista MRL 171 §:n perusteella.

Kuvaus

Rakennushanke

Olemassa olevan 53 m²:n loma-asunnon laajentaminen 47,5 m²:llä.

Rakennuspaikka

Rakennuspaikka sijaitsee kiinteistöllä [peitetty]. Vastaa pääosin Ritaniemenlahden rantakaavan (413 R/3) mukaista rakennuspaikkaa.

Rakennuspaikalla sijaitsee laajennettava 53 m²:n (rekisterikerrosala) kesäasunto, 23 m²:n sauna ja 12 m²:n savusauna.

Rakennuspaikan naapurikiinteistöllä, yhteisellä vesialueella sijaitsee rekisteröimätön hakijoiden omistama 12 m² venevaja.

Päätös

Päätän myöntää haetun poikkeamisluvan rakennus- ja poikkeuslupatyöryhmän esityksen mukaisesti.

Poikkeamispäätös on voimassa kaksi vuotta päätöksen lainvoimaiseksi tulemisesta lukien. Ennen rakennustoimenpiteisiin ryhtymistä on haettava poikkeamispäätöstä vastaavaa rakennuslupaa poikkeamispäätöksen voimassaoloaikana.

Päätöksen valmistelusta ja käsittelystä peritään 500 euron maksu kaupunginvaltuuston 28.2.2022 (§ 30) hyväksymän taksan 54 §:n perusteella.

Allekirjoitus

Jouko Hautamäki, vs. toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Elinvoima- ja ympäristötoimiala