§ 20 Hankintapäätös, luottamushenkilöjärjestelmä Triplanin WebLumu ja Silmu

Lataa 

PRIDno-2023-3113

Päätöspäivämäärä

22.9.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, ICT-yksikkö

Päätöksen peruste

Porin kaupungin luottamushenkilöjärjestelmäksi valitaan SaaS-palveluna Triplanin WebLumu ja luottamushenkilöiden käyttöliittymä Silmu. Käyttöön otetaan myös tarjouksessa mainitut optiot suomi.fi-tunnistautumisesta ja tietojen julkaisusta. Triplanilta saadun tarjouksen mukaan luottamushenkilöjärjestelmäkokonaisuuden ensimmäisen vuoden kustannus on 14 150 € ja neljän vuoden ajalta 38 090 €. Hinta sisältää järjestelmän käyttöönoton ja koulutuksen. Käyttöoikeus on organisaatiokohtainen, erillisiä lisenssejä ei tarvita. 

Päätösvaltuudet  

Elinvoima- ja ympäristötoimialan toimintasäännön perusteella ICT-yksikön päälliköllä on oikeus päättää hankinnoista 100 000 € saakka.  

Kuvaus

Porin kaupungin nykyinen luottamushenkilörekisteri on elinkaarensa päässä. Toimittaja ei ole kehittänyt järjestelmää enää muutamaan vuoteen ja teknisesti se on jäänyt jälkeen nykyvaatimuksista. 

Porin kaupunki avasi Hilma-järjestelmässä tietopyynnön luottamushenkilöjärjestelmistä. Tietopyyntöön saatiin kaksi vastausta. Kumpikin toimittaja esitteli järjestelmänsä ja tietopyynnössä olleet kohdat käytiin läpi. Triplanin järjestelmä WebLumu ja siihen kuuluva luottamushenkilöiden käyttöliittymä Silmu täyttivät järjestelmälle asetetut vaatimukset. Toisen tarjoajan esittelemästä järjestelmästä puuttui Porille välttämättömiä toimintoja. 

Järjestelmän hinta ei ylittänyt kilpailutuksen kynnysarvoa, joten markkinakartoituksen perusteella päätettiin valita Triplanin WebLumu ja Silmu. 

Päätös

Päätän, että ICT-yksikkö hankkii luottamushenkilöjärjestelmän WebLumu ja sen luottamushenkilöiden käyttöliittymän Silmu + optiot, joiden käyttöönotto alkaa 1.10.2023 hintaan 665 €/kk ja käyttöönotto 6170 €. 

Hankinta maksetaan IT-palveluiden kustannuspaikalta 1414560001 ja vuoden 2023 käyttötalouden menoista. 

Allekirjoitus

Ilkka Manninen, ICT-yksikön vt. päällikkö, Elinvoima- ja ympäristötoimiala, ICT-yksikkö

Organisaatiotieto

ICT-yksikkö