§ 33 Toimintatonnin myöntäminen, opinnäytetyöhön liittyvä projekti

Lataa 

PRIDno-2022-7004

Päätöspäivämäärä

2.10.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, kulttuuriyksikkö

Päätöksen peruste

Toimintatonnien arviointiryhmä toteaa, että hakemus ei täytä avustusperiaatteisiin kirjattuja yleisiä avustuksen myöntämisen kriteerejä. Toimintatonniavustusta ei myönnetä henkilökohtaiseen apurahaan ja avustettavan toiminnan tulee tapahtua avustuksen myöntämisvuonna.

Arviointiryhmä esittää, että Toimintatonnia ei myönnetä.

Avustusperiaatteiden (KH 19.12.2022 § 775) mukaan Toimintatonnit myönnetään vapaa-ajan lautakunnan alaisen viranhaltijan päätöksellä. 

 

Kuvaus

[peitetty] hakee 12.9.2023 saapuneella avustushakemuksella Toimintatonnia, 1000€ ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittamiseen liittyvään sateenkaarikansan näkyvyyden, hyväksytyksi tulemisen ja ymmärryksen lisäämiseksi toteuttavan taidenäyttelyn ja projektin toteuttamiseen. Projektin materiaali toimisi myös opinnäytetyön tutkimusmateriaalina.

Tarkoituksena on edistää sateenkaarikansan näkyvyyttä, hyväksytyksi tulemista ja ymmärrystä Porin alueella. Projektissa ryhmä sateenkaarevia ihmisiä kokoontuisi vertaistuellisiin tapaamisiin, missä keskusteltaisiin heidän kokemuksistaan sekä käytettäisiin luovia keinoja niiden ilmaisuun. Osallistujat suunnittelisivat taidenäyttelyn, joka tulisi esille Porissa. 

Näyttelyn tarkoitus olisi lisätä ymmärrystä ihmisyydestä ja toivottavasti herättää katsojassa tunteita. Ymmärrys voisi lisätä hyväksyntää ja vähentää ennakkoluuloja ja syrjintää. Opinnäytetyön avulla selvitetään sateenkaarikansan kokemuksia Porissa. Toteutusajankohta marraskuu 2023 - maaliskuu 2024.

Kustannuksia syntyisi taidevälineistä ja tarvikkeista, kokoontumistilan vuokrista sekä näyttelytilan vuokrauksesta.

Päätös

Toimintatonnia ei myönnetä.

Allekirjoitus

Jyri Träskelin, yksikön päällikkö, sivistystoimiala, kulttuuriyksikkö

Organisaatiotieto

Strategia- ja hyvinvointiyksikkö