§ 34 Toimintatonnin myöntäminen, toimitilan kaluste- ja materiaalihankinnat ja palkkiot

Lataa 

PRIDno-2022-7004

Päätöspäivämäärä

2.10.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, kulttuuriyksikkö

Päätöksen peruste

Toimintatonnien arviointiryhmä toteaa, että hakemus ei täytä avustusperiaatteisiin kirjattuja yleisiä avustuksen myöntämisen kriteerejä. Toimintatonniavustusta ei myönnetä sosiaali- ja terveysalaan kiinteästi liittyvään toimintaan, yhdistyksen perustoimintaan, eikä käyttöomaisuushankintoihin. Lisäksi palkkioiden osuus voi toimintatonniavustuksessa olla enintään 40%. Hakijaa informoidaan mahdollisuudesta saada kaupungilta käytöstä poistettuja kalusteita. 

Arviointiryhmä esittää, että Toimintatonnia ei myönnetä.

Avustusperiaatteiden (KH 19.12.2022 § 775) mukaan Toimintatonnit myönnetään vapaa-ajan lautakunnan alaisen viranhaltijan päätöksellä. 

Kuvaus

Hyvinvoinnin ja Osallisuuden tuki Lossila ry hakee 19.9.2023 saapuneella avustushakemuksella Toimintatonnia, 1000€, hyvinvointialueen tarpeisiin järjestettävän kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä toiminnan käynnistämisvaiheessa aiheutuviin toimitilan ja työvälineiden hankintoihin sekä ohjaajien ja työtoimintaan osallistuvien henkilöiden palkkioihin. 

Toimintaan osallistuu Lossin tuetun asumisyksikön asukkaita (kuntoutustuella olevia nuoria, joilla ei ole mahdollisuutta kuntouttavaan työtoimintaan), sosiaalisen kuntoutuksen kautta ohjautuvia nuoria sekä Satakunnan hyvinvointialueen lähettämiä kuntouttavaan työtoimintaan osallistuvia henkilöitä sekä ketä tahansa muita, jotka saattaisivat toiminnasta hyötyä. Toiminnan tarkoituksena on lisätä syrjäytymisvaarassa olevien henkilöiden psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia, tukea ja edistää heidän pääsyään työelämän tavoitteisiinsa, tarjota mielekästä sisältöä arkeen sekä lisätä heidän kokemustaan osallisuudesta ja kuulluksi tulemisesta.

Yhdistyksen toiminnan käynnistämisvaiheessa kustannuksia syntyy huonekalu-/sisustushankinnoista, materiaaleista ja välineistä yms. Lisäksi palkkioista. 

Päätös

Toimintatonnia ei myönnetä.

Allekirjoitus

Jyri Träskelin, yksikön päällikkö, sivistystoimiala, kulttuuriyksikkö

Organisaatiotieto

Strategia- ja hyvinvointiyksikkö