§ 64 Toimintatonnin myöntäminen Euroopan nuorisoparlamentti - tapahtuman järjestäminen

Lataa 

PRIDno-2022-7004

Päätöspäivämäärä

10.10.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, liikunta- ja nuorisoyksikkö

Päätöksen peruste

Porin kaupungin avustusperiaatteet hyväksyttiin kaupunginhallituksessa 28.9.2020 § 501. Uusin päivitys avustusperiaatteisiin on tehty kaupunginhallituksessa 19.12.2022 § 775. Kaupungin myöntämillä avustuksilla tuetaan toimintaa, joka tähtää kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen.

Toimintatonnien arviointiryhmä toteaa, että hakemus täyttää avustusperiaatteisiin kirjatut yleiset avustuksen myöntämisen kriteerit. Tapahtumalla on selkeä yhteys kuntalaisten hyvinvoinnin, terveyden ja osallisuuden edistämiseen, sillä se tukee ja aktivoi nuorten osallisuutta sekä lisää ja kehittää osallistujien vaikuttamismahdollisuuksia. 

Arviointiryhmä esittää Toimintatonnin myöntämistä tapahtumalle.

Avustusperiaatteiden (KH 19.12.2022 § 775) mukaan Toimintatonnit myönnetään vapaa-ajan lautakunnan alaisen viranhaltijan päätöksellä. 

Kuvaus

European Youth Parliament Finland — EYP Finland ry hakee 12.9.2023 saapuneella avustushakemuksella Toimintatonnia, 1000€, Euroopan nuorisoparlamentti - tapahtuman järjestämiseen Porissa 26.-29.10.2023.

Euroopan nuorisoparlamentti kokoaa 15-22-vuotiaita nuoria noin 120, Suomesta ja muista Euroopan maista Porissa järjestettävään nelipäiväiseen tapahtumaan. Tapahtuma on Euroopan parlamentin simulaatio. Osallistujat jaetaan pienryhmiin, joissa he keskustelevat valitsemastaan aiheesta ja kirjoittavat ratkaisut tunnistettuihin ongelmiin, jotka kirjoitetaan kokonaisuutena päätöslauselmaan. Yleiskokouksen aikana jokaisen ryhmän päätöslauselmasta keskustellaan ja äänestetään, hyväksytäänkö vai hylätäänkö se. Istunnon aikana osallistujat oppivat tärkeitä yhteistyöhön liittyviä asioita sekä parantavat keskustelutaitojaan ja kielitaitoaan, sillä istunto on kokonaan englanninkielinen.

Osallistujat oppivat työskentelemään ryhmissä, puhumaan julkisesti ja ajattelemaan kriittisesti sekä saavat tietoa käsitellystä aiheesta (pääteemana on Innovaatio EU:ssa; kansalaisten hyvinvointi, koululuts, terveys, infrastruktuuri, ihmisoikeudet). Lisäksi tapahtuma mahdollistaa verkostoitumista ja uusien suhteiden luomista. Porissa tapahtumaa ei ole aiemmin järjestetty.

Kustannuksia syntyy tapahtuman järjestämisestä ja ruokailujen järjestämisestä.

Päätös

Toimintatonni-avustus myönnetään hakemuksen mukaisesti Euroopan nuorisoparlamentti - tapahtuman järjestäminen. 1000 euron avustus maksetaan kustannuspaikalta 1414430001 toiminnolla 1411120 hakijan ilmoittamalle tilille.

Avustuksen ehdot:

  • Hakija voi tarvittaessa siirtää hakemuksessa ilmoitettua tapahtuman ajankohtaa myöhempään ajankohtaan tänä vuonna pakottavasta syystä keskusteltuaan toimintatonnien arviointiryhmän kanssa.
  • Mikäli tapahtuma/toiminta peruuntuu tältä vuodelta, on saatu avustus palautettava kokonaisuudessaan.
  • Mikäli avustusta ei käytetä täysimääräisesti, on hakijan palautettava jäljelle jäänyt summa kaupungille.
  • Avustuksen käytöstä on raportoitava 31.12.2023 mennessä toimittamalla vapaamuotoinen, Toimintatonni-avustuksista vastaavalle osoitettu raportti osoitteeseen kirjaamo@pori.fi. Raportissa tulee selvittää tapahtuman/toiminnan toteutusajankohta ja -paikka, kävijämäärä ja tapahtuman/toiminnan järjestämiseen osallistuneet yhteistyökumppanit sekä eriteltävä hankkeen toteuttamisesta aiheutuneet kustannukset myös siltä osin, kun niitä ei kateta kaupungin avustuksella.

Allekirjoitus

Petteri Lahti, yksikön päällikkö, sivistystoimiala, liikunta- ja nuorisoyksikkö

Organisaatiotieto

Strategia- ja hyvinvointiyksikkö