§ 62 Toimintatonnin myöntäminen, seminaari Suomen luonnon monimuotoisuuden puolesta

Lataa 

PRIDno-2022-7004

Päätöspäivämäärä

10.10.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, liikunta- ja nuorisoyksikkö

Päätöksen peruste

Porin kaupungin avustusperiaatteet hyväksyttiin kaupunginhallituksessa 28.9.2020 § 501. Uusin päivitys avustusperiaatteisiin on tehty kaupunginhallituksessa 19.12.2022 § 775. Kaupungin myöntämillä avustuksilla tuetaan toimintaa, joka tähtää kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen.

Toimintatonnien arviointiryhmä toteaa, että hakemus täyttää avustusperiaatteisiin kirjatut yleiset avustuksen myöntämisen kriteerit. Tapahtumalla on selkeä yhteys kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen, sillä se lisää tietoisuutta luonnon monimuotoisuudesta ja luonnonsuojeluun liittyvistä asioista sekä mahdollistaa osallisuutta.

Arviointiryhmä esittää Toimintatonnin myöntämistä tapahtumalle.

Avustusperiaatteiden (KH 19.12.2022 § 775) mukaan Toimintatonnit myönnetään vapaa-ajan lautakunnan alaisen viranhaltijan päätöksellä. 

Kuvaus

Suomen luonnonsuojeluliitto Pori ry hakee 24.9.2023 saapuneella avustushakemuksella Toimintatonnia, 1000€, Suomen luonnon monimuotoisuutta esille tuovan seminaarin järjestämiseen marraskuussa 2023 Porissa. 

Tilaisuudessa tiedotetaan ja kerrotaan uhkaavasta luontokadosta. Puhujina ovat asiantuntija Suomen luonnonsuojeluliitosta, joka kertoo faktatietoja luonnon hädästä ja siitä montaako lajia kato uhkaa. Lisäksi mukana on televisiosta tuttu, julkisuuden henkilö, joka kertoo retkeilijän ja luonnonystävän näkökannasta asiaan. 

Seminaari on kaikille luonnosta kiinnostuneille avoin, mutta erityisesti tavoitellaan uusiakin luontoihmisiä mukaan. Luonnon säilyttäminen monimuotoisena on elämän perusedellytys. Jos lajit köyhtyvät menetämme ravintoa ja maamme floora yksipuolistuu, mikä aiheuttaa sairauksia. Monimuotoisessa luonnossa liikkuessa myös ihminen voi hyvin. Tunnetusti luonto hoitaa ja parantaa.

Kustannuksia syntyy yleisötilan vuokrasta, luennoitsijan palkkioista ja mainoskuluista.

 

Päätös

Toimintatonni-avustus myönnetään hakemuksen mukaisesti seminaarin järjestämiseen. 1000 euron avustus maksetaan kustannuspaikalta 1414430001 toiminnolla 1411120 hakijan ilmoittamalle tilille.

Avustuksen ehdot:

  • Hakija voi tarvittaessa siirtää hakemuksessa ilmoitettua tapahtuman ajankohtaa myöhempään ajankohtaan tänä vuonna pakottavasta syystä keskusteltuaan toimintatonnien arviointiryhmän kanssa.
  • Mikäli tapahtuma/toiminta peruuntuu tältä vuodelta, on saatu avustus palautettava kokonaisuudessaan.
  • Mikäli avustusta ei käytetä täysimääräisesti, on hakijan palautettava jäljelle jäänyt summa kaupungille.
  • Avustuksen käytöstä on raportoitava 31.12.2023 mennessä toimittamalla vapaamuotoinen, Toimintatonni-avustuksista vastaavalle osoitettu raportti osoitteeseen kirjaamo@pori.fi. Raportissa tulee selvittää tapahtuman/toiminnan toteutusajankohta ja -paikka, kävijämäärä ja tapahtuman/toiminnan järjestämiseen osallistuneet yhteistyökumppanit sekä eriteltävä hankkeen toteuttamisesta aiheutuneet kustannukset myös siltä osin, kun niitä ei kateta kaupungin avustuksella.

 

Allekirjoitus

Petteri Lahti, yksikön päällikkö, sivistystoimiala, liikunta- ja nuorisoyksikkö

Organisaatiotieto

Strategia- ja hyvinvointiyksikkö