§ 17 Lukkoasennuspalveluiden hankinta optioajalla

Lataa 

PRIDno-2023-3920

Päätöspäivämäärä

1.11.2023

Päätöksen tekijä

Hankintapäällikkö

Päätöksen peruste

Sopimuksen jatkaminen. 
Hankintapalvelut on valmistellut option käyttöönottoa yhdessä Porin kaupungin Teknisen toimialan asiantuntijan kanssa. Käyttäjät ovat tyytyväisiä tuotteisiin ja palveluun. 

Sopimusten hinnat olivat kiinteät 30.11.2023 asti, jonka jälkeen sopimustoimittajilla on mahdollisuus tarkistaa hintoja optiokaudelle.

Optiovuoden käyttöönotosta on neuvoteltu sopimustoimittajien kanssa. 
Sopimustoimittajat ovat ilmoittaneet olevansa valmiita jatkamaan toimittajina ko. optioajalla ja esittävät vertailutuotteiden osalta hinnankorotuksia 1.12.2023 alkaen seuraavasti:
- Porin Lukko Oy on esittänyt kolmelletoista (13) tuotteelle hinnankorotusta ja vertailutuotteiden kokonaiskorotus on n. 14,50 %. Pääsääntöisesti hinnat muuttuvat 4–20 %:n välillä
- Certego Oy Pori on esittänyt kahdelletoista (12) tuotteelle hinnankorotusta ja vertailutuotteiden kokonaiskorotus on n. 12,79 %. Pääsääntöisesti hinnat muuttuvat 10–20 %:n välillä. Certego Oy Pori on myös esittänyt hinnankorotuksia asennus-, huolto- ja korjaustöihin n. 15 % sekä ilmoittanut hinnan matkakuluille yli 15 km säteellä Porin keskustasta.

Esitetyt hinnankorotukset perustuvat valmistajien ilmoittamiin kohonneiden raaka-ainekustannusten, energiakustannusten ja yleisen kustannustason nousuun. Asennustöiden hintojen nousu perustuu palkkojen TES-mukaiseen nousuun.

Sopimuksen ehdot säilyvät ennallaan.

Esitetyt hinnankorotukset ovat sopimuksen ehtojen mukaisesti perusteltuja.
 

Kuvaus

Liittyy hankintapäällikön päätökseen § 2, 9.2.2022

Hankinnan kohteena on Porin kaupungin ja hankintapalvelujen yhteistoimintatahojen tarpeisiin hankittavia lukkotarvikkeita sekä näihin liittyviä asennus- ja huoltotöitä. Tarvikkeisiin sisältyvät sähköiset ja mekaaniset lukot, helat, avaimet sekä muut tarvikkeet. Hankittaviin palveluihin kuuluu asennus-, huolto- sekä sarjoitustyöt, lisäksi päivystys 24/7.

Hankinta kilpailutettiin ajalle 1.3.2022 – 30.11.2023 + mahdolliset 1 + 1 optiovuotta. Sopimustoimittajiksi valittiin seuraavat toimittajat mainitussa järjestyksessä:
1. Porin Lukko Oy ja 2. Certego Oy Pori.

Hankinnassa ovat mukana: Kokemäki, Nakkila ja Pori.

Kyseessä on ollut Porin kaupunginhallituksen määrittämä yhteishankinta, jonka hankintapalvelut on kilpailuttanut ja josta hankintapäällikkö tehnyt aiemmin hankintapäätöksen.

Päätös

Päätetään, että optioajalla 1.12.2023 – 30.11.2024 lukkoasennuspalveluiden puitejärjestelyssä sopimustoimittajina jatkavat toimittajat mainitussa järjestyksessä: 

1.    Porin Lukko Oy
2.    Certego Oy Pori.

Optiokaudelle annetut hinnat ovat voimassa koko päätetyn optiokauden. 

Allekirjoitus

Outi Karinharju, hankintapäällikkö, Hankintapalvelut, Talous- ja hallintoyksikkö

Organisaatiotieto

Talous- ja hallintoyksikkö