§ 25 Hankintapäätös koskien ammattilaisdronen hankintaa nopeasti muuttuvaan tiedonkeruutarpeeseen

Lataa 

PRIDno-2023-3843

Päätöspäivämäärä

20.10.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, ICT-yksikkö

Päätöksen peruste

Porin kaupungin eri yksiköiden ajantasaisten tietotarpeiden hankkimiseksi ja tiedolla johtamisen tueksi Skydata Oy:lta hankittava Drone -järjestelmä tarjoaa monipuolisen kokonaisuuden edellä mainittujen tietotarpeiden kattamiseksi. Dronemallisto tarjoaa maailman suurimman dronevalmistajan lippulaivamallin, joka tarjoaa erittäin monipuoliset mahdollisuudet erilaisiin teknisiin ilmakuvaustarpeisiin mm. senttimetritarkkaa paikkatietoa, monipuolisen kartoituskameran kartoituslentojen orto- ja viistokuvia varten, Lidar L1 laserkeilaimen sekä lämpökameran mm. kaupungin rakennusten mahdollisten lämpövuotojen paljastamiseksi. 

Järjestelmäkokonaisuuden hinta on  52 343 € (alv 0%). Hinta sisältää laitteistot, asennukset ja koulutuspalvelut, sisäisen auditoinnin ja luvitusprosessin.

Päätösvaltuudet

Elinvoima- ja ympäristötoimialan toimintasäännön perusteella ICT-yksikön päälliköllä on oikeus päättää hankinnoista 100 000 € saakka.

 

Kuvaus

Nopeat tilannekuvat muuttuvassa toimintaympäristössämme tulevat yhä tärkeämmäksi osana tiedolla johtamista. Tällaisten tilannekuvien muodostaminen tarvitsee tällöin nykyaikaisia tiedonkeruulaitteita, jolla voidaan maassa kerättävän datan lisäksi saada kattavaa tietoa myös ilmasta käsin. Tavoitteena on tuottaa ilmasta kerättävää ajantasaista ortokuvaa, tarkkaa laserkeilausdataa sekä lämpökuvausta paikkatietojen tarpeisiin eri osa-alueilla: kaupunkimallin rakentamiseen, riskienhallintaan ja häiriötilanteiden tarkkailuun, 3D-mallien täydentämiseen, tulvavallien mallintamiseen, rakennusten lämpövuotojen ja kattorakenteiden tarkastamiseen sekä kaikkeen muuhun ilmasta käsin tapahtuvaan tiedonkeruuseen päätöksenteon tueksi. 

Skydata Oy on yli 13 vuotta alalla toiminut yritys, joka erikoistuu drone-ratkaisuihin ja teknologioihin. Skydata Oy on toimittanut satoja laitteistoratkaisuja ympäri Suomea, kouluttanut tuhansia pilotteja ja auttanut yrityksiä hyödyntämään drone-teknologioita tehokkaasti ja turvallisesti. Skydata Oy tarjoaa mahdollisuudet täydellisen palvelukokonaisuuden "avaimet käteen" -periaatteella tapahtuvaan toimitukseen, johon kuuluvat kuvauskopterikoulutukset, tekninen tuki, vuokra- ja varalaitepalvelut, auditointi- ja kehityspalvelut sekä laite- ja vastuuvakuutus. 

Päätös

Päätän, että ICT-yksikkö tilaa Skydata Oy:lta hankittava Drone -järjestelmän hintaan 52 343 € (alv 0%).

Hankinta maksetaan IT-palveluiden kustannuspaikalta 1414560001 ja vuoden 2023 investointimenoista.

Allekirjoitus

Ilkka Manninen, ICT-yksikön vt. päällikkö, Elinvoima- ja ympäristötoimiala, ICT-yksikkö

Organisaatiotieto

ICT-yksikkö