§ 26 Hankintapäätös ESRI ArcGIS Velocity Standard sovelluksen käytön jatko

Lataa 

PRIDno-2023-3929

Päätöspäivämäärä

20.10.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, ICT-yksikkö

Päätöksen peruste

Porin kaupungilla on ollut koekäytössä Esrin ArcGIS Velocity-sovellus syksy 2022 vuoden 2023 kevät. On tullut esille, että Esrin ArcGIS Velocity-sovellus tukee Porin kaupungin tarpeita reaaliaikaisen tiedon keruussa ja analysoinnissa. Koekäyttöprojektissa ArcGIS Velocity-sovellusta testattiin Porin kaupungin katujen talvikunnossapidon (auraus ja liukkaudenesto) ajoneuvojen reaaliaikaisten tietojen keruuseen tuomaan kokonaiskuvaa siitä, mitkä kadut on jo hoidettu ja mitkä vaativat vielä toimenpiteitä. Kerätystä tiedosta muodostettiin tilannekuvanäkymät kaupungin sisäiseen käyttöön työnjohtoa tukemaan sekä ulkoiseen käyttöön kuntalaistiedottamiseen mm. palautemäärän hillitsemiseksi. Sovelluksen käyttöä jatketaan katujen talvikunnossapidossa ja lisäksi käytön laajennusta tutkitaan.  

ArcGIS Velocityn IoT/Big Data analytiikan avulla tullaan myös analysoimaan ja visualisoimaan Porin kaupungin sähkön käyttöpaikkojen kulutusseurantaa sekä ihmisvirtojen liikkumisdataa reaaliaikaisesti rajapintojen välityksellä. Tämä antaa lisäarvoa tiedolla johtamiseen osana päätöksenteon tukiprosesseja. 

Tarjouksen perusteella käytön jatkamisen kustannus on 12 kuukauden ajalta 30 000 euroa. Tämä katetaan ICT-yksikön käyttömenoista. Tämän 12 kuukauden sopimuksen jälkeen kyseinen kokonaisuus kilpailutetaan.  

Päätösvaltuudet 

Elinvoima- ja ympäristötoimialan toimintasäännön perusteella ICT-yksikön päälliköllä on oikeus päättää hankinnoista 100 000 € saakka. 

 

Kuvaus

Porin kaupungilla on ollut ArcGIS Velocity Standard koekäyttöprojekti, jonka tarkoituksena oli selvittää, kuinka Esrin ArcGIS Velocity-sovellus tukisi Porin kaupungin tarpeita reaaliaikaisen tiedon keruussa ja analysoinnissa. Koekäyttöprojektissa ArcGIS Velocity-sovellusta testattiin Porin kaupungin katujen talvikunnossapidon (auraus ja liukkaudenesto) ajoneuvojen reaaliaikaisten tietojen keruuseen tuomaan kokonaiskuvaa siitä, mitkä kadut on jo hoidettu ja mitkä vaativat vielä toimenpiteitä. Kerätystä tiedosta muodostettiin tilannekuvanäkymät kaupungin sisäiseen käyttöön työnjohtoa tukemaan sekä ulkoiseen käyttöön kuntalaistiedottamiseen mm. palautemäärän hillitsemiseksi.  

Koekäyttöprojekti onnistui hyvin ja saavutti sille asetetut tavoitteet tarjoten kattavan käsityksen ArcGIS Velocityn tuomasta lisäarvosta reaaliaikaisen tiedon keräämiseen ja jakamiseen niin organisaation sisä- kuin ulkopuolellekin.  Koekäytön perusteella on päädytty tekemään 12 kk jatkosopimus.  

Päätös

Päätän, että ArcGIS Velocity Standard käyttöä jatketaan marraskuuta 2023 alkaen 12 kk ja hinta on 30 000 euroa.  .

Allekirjoitus

Ilkka Manninen, ICT-yksikön vt. päällikkö, Elinvoima- ja ympäristötoimiala 

Organisaatiotieto

ICT-yksikkö