§ 17 Projektipäällikön nimeäminen Ekosysteemisopimukseen liittyvien hankkeiden valmisteluun ja koordinointiin

Lataa 

PRIDno-2021-1129

Päätöspäivämäärä

1.11.2023

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

Konsernipalvelujen toimintasäännön § 19 mukaan kaupunginjohtaja vastaa konsernipalveluiden toiminnan johtamisesta ja kehittämisestä sekä vastaa konsernipalveluiden osalta viranhaltijaedustajien nimeämisestä työryhmiin

Kuvaus

Porin kaupunginhallitus on kokouksessaan 18.1.2021 (§ 14) päättänyt hyväksyä Innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimuksen. Sopimuksen osapuolina ovat Porin kaupunki ja työ- ja elinkeinoministeriö (TEM).

Muut yhteistyöosapuolet ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Porin yliopistokeskus (Tampereen yliopisto ja Turun yliopisto), Satakunnan ammattikorkeakoulu, Aalto-yliopisto, Diakonia-ammattikorkeakoulu, Länsirannikon Koulutus Oy WinNova, Prizztech Oy, Satakuntaliitto, Satakunnan ELY-keskus, Satakunnan kauppakamari ja Satakunnan Yrittäjät.

Ekosysteemisopimusta varten Porin kaupunki on perustanut johtoryhmän, jossa ovat edustettuina sopimuksen paikallinen pääosapuoli Porin kaupunki ja muut yhteistyötahot: Porin yliopistokeskus, Satakunnan ammattikorkeakoulu, Satakunnan ELY-keskus, Satakuntaliitto, Harjavallan kaupunki, Ulvilan kaupunki ja Diakonia-ammattikorkeakoulu Porin-kampus.

Porin kaupungin ja valtion välillä solmitun ekosysteemisopimuksen mukaan sopimuksen toteuttamista seurataan laaditun toimeenpanosuunnitelman avulla. Kaupunginjohtajan asettama johtoryhmä vastaa sopimusta toteuttavien ja sopimuksessa mainittujen strategisten painopisteiden mukaisten hankkeiden ja toimenpiteiden valinnasta sekä toteutuksen seurannasta. Ekosysteemisopimuksen muodostamien hankkeiden kokonaisuutta valmistelemaan ja koordinoimaan tarvitaan projektipäällikkö.

Päätös

Päätän nimetä erityisasiantuntija Teemu Heinon Ekosysteemisopimuksen projektipäälliköksi. Perusteluina Teemu Heinon koulutus (FM), osaaminen ja kansainvälinen työkokemus.

Projektipäällikkö raportoi tehtävässään Ekosysteemisopimuksen johtoryhmän puheenjohtajalle.

Projektipäällikölle maksettavasta KVTES:in mukaisesta palkanlisästä päättää konsernipalvelut-esikuntayksikön toimintasäännön 21 §:n mukaan henkilöstöjohtaja.

Allekirjoitus

Lauri Inna, kaupunginjohtaja

Organisaatiotieto

Konsernipalvelut