Tarkastuslautakunta, kokous 21.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 80 Tarkastajan viran haettavaksi julistaminen ja viran väliaikainen hoito

PRIDno-2023-4169

Valmistelija

  • Niko Poskiparta, tarkastusjohtaja, niko.poskiparta@pori.fi

Perustelut

Virkavapaalla ollut tarkastaja Johanna Kemell on 2.11.2023 lähettämällään sähköpostilla irtisanoutunut tarkastajan virastaan niin, että irtisanoutuminen on astuu voimaan 2.12.2023.

Kunnallisista viranhaltijoista annetun lain mukaan toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen ottaminen edellyttää julkista hakumenettelyä. Tästä pääsäännöstä voidaan poiketa, kun kysymyksessä on sijaiseksi tai avoinna olevaan virkasuhteeseen ottamisesta määräajaksi. Porin kaupungin hallintosäännön 80c§:n mukaan avoimen viran viransijaisuudesta päättää tarkastuslautakunta.

Tarkastajan viran toimenkuvaan kuuluu muun muassa sisäisen tarkastuksen suorittaminen ja sen kehittäminen, tarkastusammatillinen yhteistyö tilintarkastusyhteisön kanssa, arviointikertomuksen laadintaan liittyvät osaprojektit, erikseen määrättävät tarkastuslautakunnan valmistelutehtävät, sidonnaisuusrekisteriin ja eettiseen ilmoituskanavaan liittyvät tehtävät sekä osallistuminen tarkastuslautakunnan kokouksiin.

Tarkastajan virkaan valittavalta vaaditaan tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja riittävä perehtyneisyys kunnallishallintoon ja –talouteen. Työaikajärjestelmä on toimistotyöaika 36,25h/vk. Tarkastajan viran tehtäväkohtainen palkka on 01999999 KVTES 1 mukainen ei hinnoiteltu, Porin kaupungin tarkastajan viran mukainen palkka 4.218,83 euroa. Virka sisältyy tarkastustoimen henkilöstösuunnitelmaan ja siihen on määrärahavaraus talousarviossa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Niko Poskiparta, tarkastusjohtaja, niko.poskiparta@pori.fi

Tarkastuslautakunta päättää:
- aloittaa tarkastajan viran täyttämisen julkisella haulla
- oikeuttaa tarkastustoimiston käynnistämään rekrytointitoimenpiteet välittömästi
- nimetä vs. tarkastaja Noora Jyrämän toimimaan virkaa tekevänä tarkastajana 31.5.2024 asti tai enintään siihen saakka, kunnes tarkastajan viran täyttöä koskeva päätös on tehty ja virka on vastaanotettu sekä viranhoito aloitettu.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tarkastuslautakunta päätti tarkastaa tämän pykälän kokouksessa.

Kokouskäsittely

Noora Jyrämä poistui kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi klo 17:24 -17:28. Esteellisyyden syy: osallisuusjäävi asianosaisena. 

Tiedoksi

Noora Jyrämä, tarkastusjohtaja, HR-yksikön rekrytointitiimi, Sarastia Oy

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.