Tarkastuslautakunta, kokous 21.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 76 Seuraavan kokouksen kuulemisen evästyskeskustelu

PRIDno-2023-2632

Valmistelija

  • Niko Poskiparta, tarkastusjohtaja, niko.poskiparta@pori.fi

Perustelut

Kokousten kuulemisten pohjana toimii tarkastuslautakunnan valtuustokauden 2021-2025 mittainen arviointisuunnitelma sekä vuoden 2023 arviointeja koskeva työohjelma. Joulukuun kuulemisen aiheena on kaupunkikonserniin kuuluva strateginen tytäryhtiö Prizztech Oy. Lautakunnan kuultavaksi on kutsuttu yhtiön toimitusjohtaja Ari Eklund.

Kaupungin tytäryhteisöjen toimintaa ohjaavat erityisesti konserniohje ja omistajapoliittiset linjaukset. Konserniohjeeseen sekä omistajapoliittisiin linjauksiin sisältyvät kuvaukset kaupungin omistajapolitiikasta sekä kuntalain edellyttämät konserni- ja omistajaohjauksen periaatteet. Linjauksissa määritellään muun muassa missä tehtävissä kaupunki on mukana omistajana ja minkä toimintaperiaatteiden mukaan konsernia ohjataan ja valvotaan. Näiden linjausten tarkoitus on tukea konsernijohdon työtä ja yhteisöjen toimintaa pitkällä tähtäimellä. Kaupungin omistajapolitiikan tavoitteena on tytäryhteisöjen toiminnan kehittäminen kaupungin strategisten linjausten mukaisesti sekä omistaja-arvon pitkäjänteisen kasvun tukeminen. Konserniyhtiöillä on aina jokin kunnan toimintaan liittyvä strateginen tavoite ja ne toteuttavat kunnan kokonaisetuun perustuen tuloksellisesti näitä omistajan tavoitteita. Lisäksi yhtiöitä ohjataan taloudellisen aseman kehittymistä kuvastavilla tavoitteilla ja tunnusluvuilla.

Prizztech Oy:n vuoden 2023 tavoitteina Porin kaupungin talousarviossa ovat Yrittäjyyden edistäminen, Yritysten liiketoiminnan kasvun edistäminen, Omistaja-asiakkaiden asiakaskokemus sekä Tulos vähintään 0-tasolla. Tavoitteille on asetettu talousarviossa mittarit.

Ehdotus

Esittelijä

  • Niko Poskiparta, tarkastusjohtaja, niko.poskiparta@pori.fi

Tarkastuslautakunta päättää käydä evästyskeskustelun liittyen seuraavan kokouksen kuulemiseen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.