§ 19 Sitoutuminen Sarastia Oy:n kodinkoneet ja viihde-elektroniikan hankintaan

Lataa 

PRIDno-2023-4271

Päätöspäivämäärä

30.11.2023

Päätöksen tekijä

Hankintapäällikkö

Päätöksen peruste

Perusteluina sitoutumisesta Sarastia Oy:n kilpailuttamaan kodinkone ja viihde-elektroniikan kilpailutukseen ovat:
-    yhteiskilpailutuksella saatavat volyymi ja prosessisäästöt
-    tuote- ja palveluvalikoima ja hinnoittelun hallittavuus
-    sopimuskauden aikainen neuvotteluvoima ja sopimushallinta
-    mahdollisuus osallistua hankinnan valmisteluvaiheessa ja siten päästä vaikuttamaan kilpailutuksen ja tulevan sopimuksen sisältöön.

Kuvaus

Sarastia Oy:n yhteishankintayksikkö kilpailuttaa ja neuvottelee omistajiensa puolesta puitejärjestelyjä ja hankintasopimuksia sekä vastaa sopimushallinnasta.

Hankinnan kohteena on kodinkoneet ja viihde-elektroniikka, joka sisältää myös asennus- ja huoltopalvelut. 

Kilpailutus suoritetaan avoimella menettelyllä, alueelliset osakokonaisuudet hankintaan sitoutuvien asiakkaiden perusteella sekä valtakunnallinen verkkokauppa. Kilpailutuksen vertailuperusteet kokkonaistaloudellinen edullisuus, paras hinta-laatusuhde.

Usean toimittajan puitejärjestely, jonka sisällä tilauksia voi tehdä vapaasti kansallisen kynnysarvon alla. Kansallisen kynnysarvon ylittävistä kertahankinnoista tulee järjestää kevennetty kilpailutus. 

Sopimuskausi on määräaikainen neljä (4) vuotta. Sopimukseen kirjataan asiakaskohtainen kuuden (6) kuukauden irtisanomisaika. Sopimustoimittajien määrä enintään kolme (3) per osakokonaisuus.

Tarjouspyyntö julkaistaan alkuvuodesta 2024.

Hankinnan ennakoitu arvo volyymista koko sopimuskaudelle Porin osalta on 300 000 €. Sopimus ei sisällä määräostovelvoitetta.

Tällä päätöksellä sitoumus tehdään Porin kaupungin osalta ja muille YTA-kunnille jää mahdollisuus tarvittaessa sitoutua myöhemmin sopimuskaudella.
 

Päätös

Päätetään, että hankintapalvelut tekee sitoumuksen Porin kaupungin osalta Sarastia Oy:n kodinkoneiden ja viihde-elektroniikan yhteishankintaan ja ilmoittaa optioasiakkaiksi muut seudullisen hankintapalvelujen YTA-kunnat (Eurajoki, Harjavalta, Huittinen, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku ja Ulvila).

Allekirjoitus

Outi Karinharju, hankintapäällikkö, Konsernipalvelut/ Talous- ja hallintoyksikkö

Organisaatiotieto

Talous- ja hallintoyksikkö