§ 49 Lupa liikennepeilille, Rauhanpuisto

Lataa 

PRIDno-2023-4127

Päätöspäivämäärä

9.11.2023

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla liikenneinsinööri päättää tienpitäjän luvasta liikenteenohjauslaitteen ja muun vastaavan opasteen tai rakenteen asettamiseen.

Kuvaus

Porin kaupungilta on haettu lupaa sijoittaa liikennepeili Rauhanpuiston länsireunalla olevalle pyörätielle. Peili katsotaan tarpeelliseksi, jotta tontilta tuleva autoilija pystyy näkemään ja ennakoimaan Rauhanpuiston pyörätietä kulkevat pyöräilijät ja potkulautailijat.

Liikenneinsinööri on tutkinut aloitteen ja käynyt neuvotteluja peilin sijainnista sekä muista mahdollista ratkaisuvaihtoehdoista näkyvyyden parantamiseksi. Aloitteen tekijä ei näe muita vaihtoehtoja hyvänä kuin sijoittaa peili asfaltoidulle alueelle pyörätien reunaan.

Liikenneinsinööri myöntää luvan liikennepeilin sijoittamiselle aloitteen mukaiseen paikkaan seuraavin ehdoin:

Liikennepeilin asentamiseen tulee hakea katutyölupa (https://www.pori.fi/asuminen-ja-ymparisto/liikenne-ja-veneily/katutyot-ja-sijoitusluvat/). Lupamaksu on 170€/vrk. Ennen asennustöitä on tilattava kaapelinäytöt palvelupiste Porinasta, porina@pori.fi. Ennen asennustöihin ryhtymistä tulee paikka myös katselmoida tarkemmin liikenneinsinöörin tai hänen valtuuttamansa henkilön kanssa.

Liikennepeili tulee asentaa niin, että peilin tai jalustan ulkoreuna sijaitsee vähintään 15cm ajoradan reunasta ja peilin alareuna vähintään 2,2 metrin korkeudella pyörätien asfaltin pinnasta. Peili tulee asentaa niin, ettei se peitä olemassa olevia liikennemerkkejä. Peili tulee sijoittaa omaan, riittävän tukevaan tolppaansa, joka asennetaan korkeudeltaan 700mm betonijalustaan.

Kaivuukohta tulee täyttää, tiivistää (rakenteiden tiivistys 300mm välein) ja päällyste ennallistaa kaivuun jälkeen. Asentamisessa tulee noudattaa seuraavaa ohjetta: ’Kaduilla ja muilla yleisillä alueilla tehtävien töiden ohjeet ja ehdot’, joka löytyy yllä mainituilta kaupungin nettisivuilta. Sieltä löytyy myös asfaltointiohje, jota myöskin tulee noudattaa.

Kaupunki pidättää itsellään oikeuden poistaa tai siirtää peili, mikäli se aiheuttaa vaaraa tai haittaa muulle liikenteelle tai kunnossapidolle.

Päätös

Päätän antaa luvan liikennepeilin sijoittamiselle edellä esitetyin kriteerein.

Allekirjoitus

Eija Riihimäki, liikenneinsinööri, Tekninen toimiala, Infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö