§ 87 Tutkimuslupa opinnäytetyötä varten

Lataa 

PRIDno-2023-4139

Päätöspäivämäärä

14.11.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, opetusyksikkö

Päätöksen peruste

Toimialan etu on tukea opettajaksi opiskelevien opinnäytetöiden tekemistä. Tutkimus antaa yleistä tietoa liikunnan oppiaineen opettamisen valmiuksista. Tutkimukseen osallistuvat pääsevät pohtimaan ja reflektoimaan omaa toimintaansa sekä saa monipuolista tietoa liikunnan oppiaineen opettamisen valmiuksiin yhteydessä olevista tekijöistä.

Kuvaus

Turun yliopiston kasvatustieteen laitoksen luokanopettajaopiskelijat [peitetty] ovat hakeneet sivistystoimialalta tutkimuslupaa pro gradu -työtä ”Liikunnan oppiaineen opettamisen valmiuksiin yhteydessä olevat tekijät” varten. Opinnäytetyössä tarkoituksena on tutkia liikunnan oppiaineen opettamiseen tarvittaviin valmiuksiin yhteydessä olevia tekijöitä. Tutkimus on suunnattu sekä luokanopettajaopiskelijoille että valmistuneille ja työkokemusta omaaville opettajille. Tutkimus selvittää yliopisto-opintojen sekä työkokemuksen osuutta liikunnan oppiaineen opettamisen valmiuksien näkökulmasta. Tutkimus toteutetaan määrällisenä kyselytutkimuksena Webropol-lomakkeen avulla. Tämän jälkeen tulokset analysoidaan käyttäen SPSS-ohjelmistoa. Tutkimukseen osallistuvat vapaaehtoiset opettajat Väinölän koulusta, Pohjoisväylän koulusta ja  Käppärän koulusta. Kysely toteutetaan 11/2023-12/2023 ja sen arvioitu valmistumisaika on 9/2023.  Hakijat  ovat  toimittaneet tutkimussuunnitelman ja muut pyydetyt selvitykset sivistystoimialalle. Tutkimukseen liittyvä vapaaehtoisuus, henkilötietojen käsittelyyn liittyvät asiat ja muut käytännöt on selvitetty hakemuksessa riittävästi.  Sivistystoimialan toimintasäännön mukaisesti tutkimusluvan myöntää opetusyksikön päällikkö.

Päätös

Myönnän tutkimusluvan oheisen kuvauksen mukaisesti syyslukukaudella 2023. Osallistuminen on henkilökunnalle vapaaehtoista. Hakijat toimittavat valmiin opinnäytetyön sivistystoimialan käyttöön.

Allekirjoitus

Taneli Tiirikainen, yksikön päällikkö, sivistystoimiala, opetusyksikkö

Organisaatiotieto

Opetusyksikkö