§ 132 Viran nimikkeen muuttaminen

Lataa 

PRIDno-2023-3251

Päätöspäivämäärä

25.9.2023

Päätöksen tekijä

Henkilöstöjohtaja

Päätöksen peruste

Konsernipalvelut esikuntayksikön toimintasäännön § 24 mukaan henkilöstöjohtaja päättää virkanimikkeen ja toimien nimikkeen sekä kelpoisuusehtojen muuttamisesta.

Kuvaus

Teknisen toimialan palvelupiste Porinan esihenkilönä toimineella palvelupäälliköllä ei ole voimassa olevaa viranhoitomääräystä 1.10.2023 lukien. Palvelupäällikön tehtäviin on esimiestyön lisäksi kuulunut muun muassa erilaisten lakisääteisten lupien myöntäminen teknisen lautakunnan hallintaan kuuluville alueille. Tehtäviin kuuluu sellaista julkisen vallan käyttöä, joka edellyttää virkasuhdetta ja päätökset ovat teknisen lautakunnan toimivaltaan kuuluvia. Tällaisia tehtäviä ovat maaomistajan luvan myöntäminen yleisten ja muiden alueiden lyhytaikaiseen käyttöön tapahtumia ja muita tilaisuuksia varten, sijoituslupien myöntäminen johtojen ja muiden vastaavien laitteiden sijoittamiselle teknisen lautakunnan hallintaan kuuluvilla alueilla, suostumuksen antaminen kaduilla ja yleisillä alueilla tehtäviin töihin sekä suostumuksen antaminen poikkeamisiin naapurikiinteistöjä koskevien rakennusvalvonnan lupia varten.

Käynnissä olevassa organisaatiomuutoksessa Porinan henkilöstö tulee siirtymään perustettavaan asiakaspalvelut-toimintayksikköön, joka tulee sijoittumaan konsernipalveluiden talous- ja hallintoyksikköön. Organisaatiomuutoksen yhteydessä on tullut tarpeelliseksi tarkastella palvelupäällikön viran tehtäväkuvausta, virkanimikettä ja sijoittumista kaupungin organisaatiossa.

Tekninen toimiala esittää, että palvelupäällikön virkanimike (vakanssinumero 49475002) muutetaan maankäyttölupainsinöörin viraksi 1.10.2023 alkaen ja se sijoitetaan Teknisen toimialan infrayksikön infrajohtamisen toimintayksikköön tonttipäällikön alaisuuteen. Tehtävään ei sisälly jatkossa esihenkilötehtäviä ja tästä johtuen päällikkönimikkeestä on perusteltua luopua.

Virkanimikkeen muutoksen yhteydessä esitetään muutoksia viran tehtäväkuvaukseen ja kelpoisuusehtoihin. Koska nimike muuttuu insinööri-päätteiseksi, esitämme, että kelpoisuusvaatimukseksi asetetaan vähintään AMK-insinöörin tutkinto tai vastaava aiempi tutkinto. Näillä muutoksilla on vaikutuksia viran tehtäväkohtaiseen palkkaan. Tehtäväkuvauksen, kelpoisuusehtojen ja tehtäväkohtaisen palkan muutoksista päättää henkilöstöjohtaja.  

Virkanimikkeen muutos ja viranhaltijan sijaisen nimeäminen edellyttävät muutoksia teknisen toimialan toimintasääntöön. Teknisen toimialan toimintasäännön muutoksista päättää tekninen lautakunta.

Maankäyttölupainsinöörin virka laitetaan julkiseen hakuun.

Teknisen toimialan toimialajohtaja puoltaa esitystä.

Päätös

Päätän, että palvelupäällikön virkanimike (vakanssinumero 49475002) muutetaan maankäyttölupainsinöörin viraksi 1.10.2023 lukien. Päätän myös, että viran julkisessa haussa viran kelpoisuusvaatimukseksi asetetaan vähintään AMK-insinöörin tutkinto tai vastaava aiempi tutkinto.

Allekirjoitus

Timo Jauhiainen, henkilöstöjohtaja, konsernpalvelut, HR-yksikkö

Organisaatiotieto

HR-yksikkö