§ 100 Hankintapäätös asemakaavan 609 1770 sedimenttitutkimuksen tilaamisesta Taratest Oy:ltä

Lataa 

PRIDno-2023-4216

Päätöspäivämäärä

15.11.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Tarjousten kokonaishinnat:

Taratest Oy: 25 324 € alv. 0 %
FCG Finnish Consulting Group Oy: 29 756 € alv. 0 %

Hankinnan valintaperusteena käytetään kokonaistaloudellista edullisuutta ja perusteena halvinta hintaa. Tarjoukset on laadittu sedimenttitutkimusohjelman pohjalta, jossa on määritetty hankinnan laadulliset vaatimukset.

Tarjousvertailu tulee viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 7 §:n 2 momentin mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tarjoajilla on kuitenkin asianosaisina oikeus saada tieto tarjousvertailusta. Tämän jälkeenkään eivät liikesalaisuuden piiriin kuuluvat tiedot ole julkisia. Tarjotun palvelun kokonaishinta ei kuitenkaan ole liike- tai ammattisalaisuus.

Kuvaus

Porin Mäntyluodon satama- ja teollisuusalueen yhteydessä on vireillä asemakaava: Mäntyluoto 65. kaupunginosan asemakaavan laajennus ja Kirrinsanta 66. kaupunginosan vesialueen asemakaavan muutos 609 1770. Hankinta liittyy vireillä olevaan asemakaavaan.

FCG Finnish Consulting Group Oy on laatinut kaupunkisuunnittelun toimeksiannosta sedimenttitutkimusohjelman, päivätty 18.10.2023. Tutkimusohjelmaa on päivitetty 8.11.2023, alueelta saatujen lisätietojen perusteella, jotka sisälsivät esimerkiksi alueelle tehtyjen pohjatutkimusten havaintotietoja. Lisäksi suunnitelmaan sisällytettiin muutamia lisätutkimuspisteitä aikaisempaan versioon verrattuna.

Sedimenttitutkimusohjelma käsittää Porin Mäntyluodon alueelle suunniteltuun täyttöön liittyvien vesialueiden sedimenttien haitta-ainetutkimuksen. Lisäksi tutkimussuunnitelma sisältää muutamien erillisalueiden tutkimuspisteet. Tutkimusohjelmassa määritetään näytteenottopisteiden lukumäärä, sijainti sekä tutkimusmenetelmät ja tutkittavat haitta-aineet ja muut parametrit. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää suunnitellun täyttöalueen sedimenttien laatu sekä haitta-ainepitoisuudet.

Hankinta sisältää sedimenttitutkimuksen mukaisen työn laadinnan.

Tarjoukset on pyydetty kaupunkisuunnittelun ja Suisto Kiinteistöt Oy:n edustajan toimesta.

Tarjouksensa työn laadinnasta ovat antaneet Taratest Oy ja FCG Finnish Consulting Group Oy.

Sopimuskausi alkaa, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu.

Päätös

Päätetään edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein, että sedimenttitutkimus hankitaan Taratest Oy:ltä.

Allekirjoitus

Jouko Hautamäki, vs.toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala, kasvupalvelut ja kaupunkisuunnittelu

Organisaatiotieto

Kasvupalvelut- ja kaupunkisuunnitteluyksikkö