§ 36 Kosteikon kunnostuksen suunnittelu

Lataa 

PRIDno-2023-4029

Päätöspäivämäärä

3.11.2023

Päätöksen tekijä

Infrajohtaminen toimintayksikön esimies

Päätöksen peruste

Valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus. Teknisen toimialan toimintasäännön 4§:n nojalla toimintayksikön esimies päättää suunnittelu-, urakka-, hankinta- ja palvelusopimukset, joiden arvo on enintään 60 000 euroa.

 

Kuvaus

Kunnostuksen tarkoitus on kunnostaa vanha hoitamaton kosteikko. Kosteikolle suunnitellaan rakenteita, jotka mahdollisimman luonnonmukaisina toimivat kestävästi ja ovat helppoja ylläpitää. Ratkaisut ovat osin kokeilumuotoisia ja tuovat sinällään tärkeätä tietoa myös muille toimijoille. Hulevedet eivät ole puhtaita vesiä kuten ehkä toisinaan kuvitellaan vaan ne sisältävät erilaisia epäpuhtauksia, jotka vesistöön ja mereen päästyään aiheuttavat pilaantumista.  

Suunnitelma tehdään yhdessä Rambollin kanssa ja sen puhdistamiastehosta tuotetaan loppuraportti ja hoitosuunnitelma myös kansainväliselle MUSTBE-projektille. 

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittaava pienhankinta. Hankinta tehdään puitesopimuskonsultilta. Hankinnan ennakoitu arvo on noin  29 800 €. Konsultin kanssa pidettiin tarjousneuvottelu 22.6.2023, jonka perustella konsultti laati työsuunnitelman ja tarjouksen. Tehtävän veloitusperusteena on KSE 2013 mukainen aikapalkkio. Veloitushinta ovat Porin kaupungin ja  Ramboll Oy:n puitesopimuksen mukaan. 

 

 

 

 

 

 

Päätös

Päätän edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein, että Porin kaupungin suunnittelun laatiminen hankitaan Ramboll Oy:ltä.

 

Allekirjoitus

Sanna Välimäki, infrajohtamisen toimintayksikön esimies

Organisaatiotieto

Tekninen toimiala