§ 110 Tontin lisäalueeksi vuokratun alueen 609-8 vuokrasopimuksen irtisanominen

Lataa 

PRIDno-2023-4373

Päätöspäivämäärä

30.11.2023

Päätöksen tekijä

Tonttipäällikkö

Päätöksen peruste

Toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus voidaan irtisanoa irtisanomisaikaa noudattaen.

Toimivallan peruste:

Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla tonttipäällikkö päättää enintään 100.000 euron arvoisten kiinteistöjen luovuttamisesta tilapäiseen käyttöön enintään kymmeneksi vuodeksi tai enintään yhden vuoden irtisanomisajalla toistaiseksi.

Kuvaus

Porin kaupungin ja [peitetty] välillä on vuonna 2018 allekirjoitettu toistaiseksi voimassa oleva maanvuokrasopimus koskien noin 122 m2:n suuruista asemakaavassa puistoksi osoitettua aluetta, joka on vuokrattu tontin [peitetty] lisäalueeksi hallinta-aluetunnuksella 609-8. Samainen alue oli ollut vuokralaisten hallinnassa jo aiemmin määräaikaisen sopimuksen perusteella. Sopimuksen molemminpuolinen irtisanomisaika on kolme kuukautta. Sopimuksen mukaan aluetta ei saa aidata eikä käyttää varastointiin.

[peitetty]ovat 13.11.2023 myyneet uudelle omistajalle talonsa, jonka lisäalueeksi puistoalue on aikanaan vuokrattu eikä [peitetty] ole sopimukselle enää tarvetta. Sopimusta ei voida siirtää eteenpäin uudelle omistajalle, koska se olisi vastoin kaupungin maapoliittista linjaa. Kaupunginvaltuusto on päätöksellään 24.4.2023 § 57 vahvistanut kaupungin maapoliittisen ohjelman, joka on tullut voimaan 1.7.2023. Maapoliittisen ohjelman mukaan asemakaavojen yleisiä alueita (puistot, kadut, ym.) ei luovuteta tonttien lisäalueiksi. Alue on myös sopimusehtojen vastaisesti aidattu.

Sopimuksen mukaan vuokra-ajan päättyessä on alue tyhjennettynä ja siistittynä jätettävä vuokranantajan haltuun ja vapaaseen käyttöön uhalla, että vuokranantaja voi suorittaa ko. toimenpiteet vuokralaista enempää kuulematta. Toimenpiteistä aiheutuneet kustannukset vuokranantaja perii vuokralaiselta. Koska aidan poistaminen talviaikana ei onnistu, purkuaikaa voidaan jatkaa keväälle toukokuun loppuun.

Päätös

Päätän, että vuokrasopimus 609-8 irtisanotaan päättymään 29.2.2024 kolmen (3) kuukauden irtisanomisaikaa noudattaen vuokralaiselle toimitettavalla kirjallisella irtisanomisilmoituksella.

Alue on jätettävä tyhjennettynä ja siistittynä ja aita poistettuna vuokranantajan haltuun ja vapaaseen käyttöön 31.5.2024 mennessä uhalla, että vuokranantaja voi suorittaa ko. toimenpiteet vuokralaista enempää kuulematta ja perii siitä aiheutuneet kustannukset vuokralaiselta.

Allekirjoitus

Elisa Laine, tonttipäällikkö, tekninen toimiala, infrajohtaminen

Organisaatiotieto

Infrayksikkö