§ 107 Päätös tapahtuma-avustuksen myöntämisestä, Raatihuoneen uusi vuosi

Lataa 

PRIDno-2023-4324

Päätöspäivämäärä

4.12.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää Porissa järjestettävään valtakunnalliseen, kansainväliseen tai sellaiseksi pyrkivään tai muuhun kaupungin elinvoimaa ja imagoa tukevaan tapahtumaan. Avustuksia myönnettäessä huomioidaan erityisesti niin uudet kuin kehittyvät tapahtumat, sekä muuhun vuodenaikaan kuin kesään sijoittuva tapahtumat. Järjestäjänä voi olla rekisteröitynyt yhdistys tai yritys tai useita toimijoita yhdessä.

Peruste Raatihuoneen uusi vuosi -tapahtumalle

  • Tapahtuma on eettisesti hyväksyttävä ja noudattaa Suomen lakia.
  • Tapahtuma toteuttaa kaupunkistrategian porilaisia arvoja; avoimuus, rakkaus, rohkeus
  • Tapahtuma tukee Tapahtumien tiekartan tavoitteita.
  • Tapahtuma tukee kaupunkilaisten hyvinvointia.
  • Tapahtuma vahvistaa kaupungin vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta.
  • Tapahtuma vaikuttaa positiivisesti alueen imagoon ja tuo kaupungille näkyvyyttä paikallisesti ja/tai valtakunnallisesti.

Kuvaus

Tapahtuman kuvaus
Porissa ennennäkemätön uudenvuoden show, joka kokoaa yhteen kaupunkilaiset ja vieraat juhlistamaan vuodenvaihdetta ilman ilotulituksia. Raatihuoneen seinään heijastetaan Raatihuonetta varten luotu video mapping -esitys, joka yhdistää valon, äänen ja visuaalisen taiteen luoden unohtumattoman kokemuksen kaikille paikallaolijoille. Video mapping -esitys järjestetään torilla järjestettävän uuden vuoden tapahtuman jälkeen siten, että myös perheillä on mahdollisuus osallistua. Toteutettavaa teosta suunnitellaan yhteistyökumppanin kanssa parhaillaan.

Avustuksen käytön kuvaus
Avustus käytetään teoksen tekniseen toteutukseen. Teos toteutetaan ensimmäisen kerran, jolloin sen toteutushinta sisältää Raatihuoneen 3D-mallinnuksen. Seuraavina vuosina mahdolliset toteutukset ovat edullisempia.

 

Porin kaupunkikeskusta ry on hakenut tapahtuma-avustusta Raatihuoneen uusi vuosi -tapahtumalle 10000 €

Päätös

Päätän myöntää Porin kaupunkikeskusta ry:n Raatihuoneen uusi vuosi -tapahtumalle tapahtuma-avustusta yhteensä 4712,50 € € hakusumman ollessa 10000 € tapahtuma-avustusten kriteereiden täyttymisen perusteella. Tapahtuman ajankohta on 31.12.2023


Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima- ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti.

Tapahtuman peruuntuessa tapahtuma-avustuksen saajalla on velvollisuus maksaa saamansa avustus takaisin

Allekirjoitus

Jouko Hautamäki, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö