§ 20 Sähköenergian hankinta 1.1.2025 – 31.12.2028

Lataa 

PRIDno-2023-4308

Päätöspäivämäärä

11.12.2023

Päätöksen tekijä

Hankintapäällikkö

Päätöksen peruste

Kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset

Kaikki tarjoajat olivat kelvollisia tarjoamaan ja kaikki tarjoukset ovat tarjouspyynnön mukaisia. Hankinnan kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset on selvitetty tarkemmin liitteenä olevassa vertailutaulukossa ja tarjouspyynnössä.

Valintaperusteet

Tarjousten valintaperuste oli kokonaistaloudellinen edullisuus ja vertailuperusteena halvin hinta. Hinnan vertailu tehtiin tarjouspyynnön kohdassa ”Hankinnan kohteen kriteerit” esitetyn mukaisesti, eli vertailussa käytettävä marginaali muodostettiin tarjoushinnoista seuraavasti: Kaupankäyntimarginaali (M, Q, YR) * 1,5 + Tuntispot-marginaali. Kaupankäyntimarginaalin tuli olla sama kaikille tuotteille (M, Q, YR).

Kokonaishintapisteet laskettiin vertailumarginaalista tarjouspyynnössä esitetyllä kaavalla (pienin annettu arvo / tarjottu arvo) *maksimipisteet. Halvin tarjous sai eniten pisteitä.

Tarjousten arviointi ja vertailu

VENI Energian suositus sähköntoimittajaksi on kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen antanut Energia Myynti Suomi Oy.


Tarjousvertailu tulee viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 7 §:n 2 momentin mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tarjoajilla on kuitenkin asianosaisina oikeus saada tieto tarjousvertailusta. Tämän jälkeenkään eivät liikesalaisuuden piiriin kuuluvat tiedot ole julkisia. Tarjotun palvelun kokonaishinta ei kuitenkaan ole liike- tai ammattisalaisuus.

 

Kuvaus

Porin kaupunki ja hankinnassa mukana olevat yhteistyötahot (Asunto Oy Porin Polkkapuisto, Kiinteistö Oy Domus Arctopolis, Kiinteistö Oy Otavankatu 3, Kiinteistö Oy Porin Annankatu 8, Kiinteistö Oy Porin Päiväkodit, Kiinteistö Oy Pormestarinluodon Keskus, Kiinteistö Oy Pormestarinluodon Koti, Kiinteistö Oy Ulvilanpuisto, Kiinteistö Oy Viikkarin Valkama, Länsi-Suomen pelastusharjoitusaluesäätiö sr, Meri-Porin Palvelukeskus Oy, Porin Erityiskiinteistöt Oy, Porin Haka Oy, Porin Linjat Oy, Porin Palvelukiinteistöt Oy, Porin Satama Oy, Porin YH-Asunnot Oy, Sampolan Palvelukeskus Oy ja Suisto Kiinteistöt Oy) ovat VENI Energian toimesta pyytänyt tarjousta sähkönmyyntisopimuksesta, jossa sovitaan hintamekanismista ja marginaalista.


Sähkön hinnan määräytyminen

Sähkön hinta muodostuu myyjän marginaaleista, Tuntispot-toimituksesta ja hintariskin vähentämiseksi tehtyjen tehopohjaisten hinnankiinnitysten selvityksestä, kantaverkkoyhtiö Fingridin kulloinkin voimassa olevasta tuotannon ja kulutuksen volyymimaksusta sekä Datahubin kulloinkin voimassa olevista käyttöpaikkakohtaisista maksuista.

Hinnankiinnityksiä tehdään teho-osuuksina asiakkaan voimassa olevaa kulutusennustetta vastaan. Sähköenergian kiinnitysten hinnoittelussa käytetään referenssihintana Nasdaq Oslo ASA:n johdannaismarkkinoilla määriteltyjä kuukausi-, kvartaali- ja vuosituotteita (Systeemi ja EPAD).


Hankinnan kilpailuttaminen

Hankinta on EU-kynnysarvon ylittävä, hankinnan ennakoitu arvo sopimuskaudella, nykyisellä markkinahinnalla laskettuna, on noin 16 162 000 €. Hankinta toteutettiin avoimella menettelyllä ja  hankintailmoitus julkaistiin Tarjouspalvelu –portaalin kautta Hilmassa 15.10.2023. Tarjousaika päättyi 20.11.2023 klo 12.00. Tarjouskilpailun valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus. Hankintaa ei ole jaettu osiin, sillä samanlaatuisten ja samalle aikajaksolle tehtävien hankintojen on katsottu kuuluvan luontevasti samaan hankintakokonaisuuteen.

Sopimuskausi alkaa, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu.


Määräaikaan mennessä saapuneet tarjoukset

  • Energia Myynti Suomi Oy
  • Helen Oy
  • Oomi Oy
  • Turku Energia Energiaratkaisut
  • Vaasan Sähkö Oy

 

Päätös

Päätetään edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein, että ajalla 1.1.2025 – 31.12.2028 sähköntoimittajaksi valitaan Energia Myynti Suomi Oy.

Allekirjoitus

Outi Karinharju, hankintapäällikkö, talous- ja hallintoyksikkö, hankintapalvelut

Organisaatiotieto

Talous- ja hallintoyksikkö