§ 32 Hankintapäätös, Kaapelianalysaattorin hankinta

Lataa 

PRIDno-2023-4535

Päätöspäivämäärä

12.12.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, ICT-yksikkö

Päätöksen peruste

Ulkopuolisen tahon käyttäminen vian selvittämiseen on kallista ja aikaa vievää. Omien työkalujen ja osaamisen kehittäminen mahdollistaa nopeamman vianmäärityksen ja on kustannustehokkaampaa pitkällä aikavälillä. Epäillyt kaapeliviat vaikuttavat suoraan verkon optimaaliseen toimintaan ja voivat hidastaa kaupungin työntekijöiden työtehtävien suorittamista. Tämä aiheuttaa välillisiä kuluja ja häiriöitä kaupungin toiminnalle.

Valokuituverkkojen käyttö kasvaa jatkuvasti kiinteistöjen verkkoinfrastruktuurin runkona. Siksi on olennaista investoida laitteisiin, jotka kykenevät tukemaan ja diagnosoimaan näitä moderneja verkkoteknologioita. Kaupungin sähkömiehillä on käytössä vastaava edellisen sukupolven laite, mikä helpottaa laitteen käyttöönottoa ja koulutusta. Tämä varmistaa sen, että henkilöstö pystyy hyödyntämään laitetta tehokkaasti heti hankinnan jälkeen. Kaiken kaikkiaan Fluke DSX2-8000Qi:n hankinta tarjoaa mahdollisuuden parantaa vianmääritystä, säästää kustannuksia ja varmistaa kaupungin verkon optimaalinen toiminta nykyisille ja tuleville tarpeille.

Atealta on saatu tarjous Fluke Networks DSX2-8000Qi kaapelianalysaattorista. Tässä tuotteessa voimassa kampanjahinnoittelu 15.12.2023 saakka eli kaapelianalysaattori + vuoden tuki hintaan 23 757,43 €.

Kuntien Tiera Oy on hankintalain 15 § mukainen Porin kaupungin sidosyksikkö. Hankintalakia ei sovelleta hankintoihin, jotka hankintayksikkö tekee sidosyksiköltään.

 

 

Kuvaus

Valokuituverkkojen käyttö kasvaa jatkuvasti kiinteistöjen verkkoinfrastruktuurin runkona. Siksi on olennaista investoida laitteisiin, jotka kykenevät tukemaan ja diagnosoimaan näitä moderneja verkkoteknologioita. Nykyiset kaapelianalysaattorit eivät kykene havaitsemaan piileviä ongelmia verkkoyhteydessä, kuten ylikuuluminen tai vaimennus. Fluke Networks DSX2-8000Qi on osoittautunut täyttävän tarvittavat vaatimukset ja tarjoaa tarkempaa diagnostiikkaa, mikä on välttämätöntä nykyisen ja tulevaisuuden verkkoinfrastruktuurin kannalta.

Päätös

Päätän, että ICT-yksikkö tilaa Fluke Networks DSX2-8000Qi kaapelianalysaattorin hintaan 23 757,43 € euroa.

Hankinta maksetaan IT-palveluiden kustannuspaikalta 1414560001 ja vuoden 2023 investoinneista.

Allekirjoitus

Ilkka Manninen, Tietohallintojohtaja, Elinvoima- ja ympäristötoimiala, ICT-yksikkö

Organisaatiotieto

ICT-yksikkö