§ 19 Yyterinniemen osayleiskaavan linnustoselvityksen täydennyksen hankinta

Lataa 

PRIDno-2023-1681

Päätöspäivämäärä

13.12.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, kasvupalvelut- ja kaupunkisuunnitteluyksikkö

Päätöksen peruste

Hankinta on jatkotilaus vuonna 2023 hankittuun linnustoselvityskokonaisuuteen, jonka Ahlman Group oy toteutti. Selvityksen tekijällä on erinomainen tuntemus alueen luonnosta sekä alueella tehdyistä laajoista luontotyyppi-, lajisto-, linnusto- sekä viherrakenneselvityksistä. 

Selvityksen täydennyksen suorahankintaa puoltaa alueen yleis- ja asemakaavojen edistäminen ja priorisointi myös aikataulun ja muiden resurssien suhteen. 

 

Liitteet 

Tarjous.

Tarjousvertailu tulee viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 7 §:n 2 momentin mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tarjoajilla on kuitenkin asianosaisina oikeus saada tieto tarjousvertailusta. Tämän jälkeenkään eivät liikesalaisuuden piiriin kuuluvat tiedot ole julkisia. Tarjotun palvelun kokonaishinta ei kuitenkaan ole liike- tai ammattisalaisuus.

Kuvaus

Porin Yyterinniemen osayleiskaavan linnustoselvitystä täydentävä jatkotilaus hankitaan täydentäen 2023 selvittettyjä alueita Mäntyluodon, Kirrinsannan sekä Puodanlahden alueilta. Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta, joka hankitaan edellisen selvityksen täydennykseksi suorahankintana. Linnustoselvitys tuottaa tietoa Yyterinniemen osayleiskaavatyn lisäksi Mäntyluodon ja Kirrinsannan asemakaavoihin nrot 1765, 1771 ja 1770.

Hankinta sisältää pesimälinnustoselvityksen, jonka maastotyöt tehdään keväällä 2024 siten, että kosteikkokohteilta toteutetaan kolmen laskentakierroksen vesilintulaskennat 
sekä erilliset kosteikkolinnustolaskennat.

Linnustoselvityksen täydennyksen veroton kokonaishinta on yhteensä 14 750 €. Summa sisältää Ahlman Group Oy:n tarjouksen 22.11.2023 mukaisesti kaikki kustannukset (15 maastotyöpäivä, raportoinnin ja matkulut). 

Sopimuskausi on 1.3.- 30.9.2024 ja se alkaa, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu.

Päätös

Päätetään edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein, että Yyterinniemen osayleiskaavan linnustoselvityksen täydennys hankitaan Ahlman Group Oy:ltä.

Allekirjoitus

Janne Vartia, vs. Yksikön päällikkö, Elinvoima- ja ympäristötoimiala, Kasvupalvelut ja kaupunkisuunnitteluyksikkö

Organisaatiotieto

Kasvupalvelut- ja kaupunkisuunnitteluyksikkö