§ 50 Lupa liikennepeilille, Valajankatu

Lataa 

PRIDno-2023-4128

Päätöspäivämäärä

19.12.2023

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla liikenneinsinööri päättää tienpitäjän luvasta liikenteenohjauslaitteen ja muun vastaavan opasteen tai rakenteen asettamiseen.

Kuvaus

Porin kaupungilta on haettu lupaa sijoittaa liikennepeili Valajankadulle, pyörätien ja ajoradan välissä olevalle nurmialueelle. Peili katsotaan tarpeelliseksi, jotta tontilta tuleva autoilija pystyy näkemään ja ennakoimaan Valajankadun vilkasta pyörätietä kulkevat pyöräilijät ja esimerkiksi sähköisillä kulkuneuvoilla liikkuvat kulkijat. Hakija toteaa, että peili voisi toimia myös jalankulkijoille ja pyöräilijöille huomiopeilinä.

Liikenneinsinööri on tutkinut aloitteen ja pitää peilin asentamista aiheellisena.

Liikenneinsinööri myöntää luvan liikennepeilin sijoittamiselle aloitteen mukaiseen paikkaan seuraavin ehdoin: Liikennepeilin asentamiseen tulee hakea katutyölupa (https://www.pori.fi/asuminen-ja- ymparisto/liikenne-ja-veneily/katutyot-ja-sijoitusluvat/). Ennen asennustöitä on tilattava kaapelinäytöt palvelupiste Porinasta, porina@pori.fi. Liikennepeili tulee asentaa niin, että peilin tai jalustan ulkoreuna sijaitsee vähintään 15cm ajoradan ja pyörätien reunasta ja peilin alareuna vähintään 2,2 metrin korkeudella pyörätien asfaltin pinnasta. Peili tulee asentaa niin, ettei se peitä mahdollisia olemassa olevia liikennemerkkejä. Peili tulee sijoittaa omaan, riittävän tukevaan tolppaansa, joka asennetaan korkeudeltaan 700mm betonijalustaan. Kaivuukohta tulee täyttää, tiivistää ja nurmipinta ennallistaa kaivuun jälkeen. Asentamisessa tulee noudattaa seuraavaa ohjetta: ’ Kaduilla ja muilla yleisillä alueilla tehtävien töiden ohjeet ja ehdot’, joka löytyy yllä mainituilta kaupungin nettisivuilta.

Kaupunki pidättää itsellään oikeuden poistaa tai siirtää peili, mikäli se aiheuttaa vaaraa tai haittaa muulle liikenteelle tai kunnossapidolle.

Päätös

Päätän antaa luvan liikennepeilin sijoittamiselle edellä esitetyin kriteerein.

Allekirjoitus

Eija Riihimäki, liikenneinsinööri, Tekninen toimiala, Infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö