§ 51 Kirjastoauton pysähtymispaikka Kalevanpuistoon

Lataa 

PRIDno-2023-4660

Päätöspäivämäärä

19.12.2023

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla liikenneinsinööri päättää liikenteenohjauslaitteiden asettamisesta ja liikennejärjestelyistä katualueella pois lukien alueelliset yleissuunnitelmat, laajat liikenteelliset kokonaisuudet sekä pysäköinnin maksullisuuteen liittyvät liikennemerkkijärjestelyt.

Kuvaus

Porin kirjastoauton toiminnasta vastaava taho on tehnyt aloitteen kirjastoauton pysähtymispaikan toteuttamiseksi Kalevanpuistoon. Kalevanpuisto 56 kohdalta on paikallisliikenteen reittimuutoksen myötä poistunut bussipysäkki, ja kirjastovirkailjan mukaan entinen pysäkkisyvennys sopisi hyvin kirjastoauton pysähtymispaikaksi. Anomuksessa todetaan, että kirjastoauto pysähtyisi kyseisessä paikassa torstai-iltaisin klo 18-19 välisen ajan.

Liikenneinsinööri on tutkinut aloitteen ja pitää esitettyä paikkaa hyvänä kirjastoauton pysähtymispaikaksi. Infrajohtaminen on laatinut suunnitelman liikennemerkkijärjestelyistä pysähtymispaikan osoittamiseksi.

Päätös

Päätän, että Kalevanpuistoon toteutetaan liitteenä olevan periaatekuvan mukainen liikennemerkkijärjestely, jolla osoitetaan kirjastoautolle pysähtymispaikka.

Allekirjoitus

Eija Riihimäki, liikenneinsinööri, Tekninen toimiala, Infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö