§ 2 Aikarajoitetun pysäköinnin toteuttaminen Koekadulle

Lataa 

PRIDno-2023-3912

Päätöspäivämäärä

2.1.2024

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla liikenneinsinööri päättää liikenteenohjauslaitteiden asettamisesta ja liikennejärjestelyistä katualueella pois lukien alueelliset yleissuunnitelmat, laajat liikenteelliset kokonaisuudet sekä pysäköinnin maksullisuuteen liittyvät liikennemerkkijärjestelyt.

Kuvaus

Karjarannassa Koekadulla toimiva Rinnekodit Poppeli on tehnyt aloitteen aikarajoitettujen pysäköintipaikkojen toteuttamiseksi Koekadulle. Aloitteessa todetaan seuraavaa:

Kiinteistön pihaan mahtuu talon omien autojen lisäksi ehkä viisi autoa, vaikka vuorossa talolla on parhaimmillaan 10 henkilöä. Talolla käy lisäksi paljon mm. sosiaalityöntekijöitä ja lasten perheitä, ja on kiusallista, kun ei ole osoittaa heille pysäköintitilaa. Asiakkaiden omaisten ja ammattilaisverkostojen vierailuja ajatellen toivotaan ainakin 2 tunnin, mutta mieluiten 4 tunnin aikarajoitusta.

Koekatu on asemakaavassa osoitettu pihakaduksi, joten pysäköinti on siellä sallittu ainoastaan erikseen pysäköintiin osoitetuilla alueilla. Infrajohtaminen on laatinut suunnitelman aikarajoitetun pysäköinnin toteuttamiseksi Koekadulle Poppelin läheisyyteen. Aikarajoitukseksi on osoitettu 4 tuntia ja voimassaoloajaksi arkisin 8-18 ja lauantaisin 8-16. Suunnitelma on tämän päätöksen liitteenä.

Päätös

Päätän hyväksyä liitteenä olevan suunnitelman.

Allekirjoitus

Eija Riihimäki, liikenneinsinööri, Tekninen toimiala, Infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö