§ 6 Nopeusrajoitusmuutos Päkäräntien, Kestintien, Villenkujan ja Ruosniementorin rajaamalle alueelle

Lataa 

PRIDno-2023-3371

Päätöspäivämäärä

8.1.2024

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla liikenneinsinööri päättää liikenteenohjauslaitteiden asettamisesta ja liikennejärjestelyistä katualueella pois lukien alueelliset yleissuunnitelmat, laajat liikenteelliset kokonaisuudet sekä pysäköinnin maksullisuuteen liittyvät liikennemerkkijärjestelyt.

Kuvaus

Porin kaupungille on tehty aloite nopeusrajoituksen muuttamiseksi Päkäräntielle. Aloitteessa todetaan seuraavaa:

Päkäräntie kaipaa nopeusrajoituksen laskemista 20:een. Tiellä liikkuu koululaisia. Tie on niin kapea, että tiellä mahtuu vain yksi auto kerrallaan. Lisäksi on ihmisiä jotka käyttävät sitä läpikulkutienä, vaikka se ei oikaise.

Infrajohtamisen toimintayksikkö on tutkinut aloitteen, tehnyt maastokatselmuksen sekä viestitellyt aloitteen tekijän kanssa. 20 km/h nopeusrajoitusta käytetään kaupungin linjauksen mukaisesti lähinnä asemakaavan mukaisilla kävely- ja pihakaduilla sekä pistemäisesti esimerkiksi ongelmallisilla suojatie- tai risteysalueilla. Muissa kohteissa katuosuuksien alimpana nopeusrajoituksena käytetään yleisesti 30 km/h.

Infrajohtaminen on laatinut suunnitelman Päkäräntien, Kestintien, Villenkujan ja Ruosniementorin rajaaman alueen 30 km/h aluenopeusrajoituksesta. Suunnitelma on tämän päätöksen liitteenä.

Päätös

Päätän hyväksyä liitteenä olevan suunnitelman.

Allekirjoitus

Eija Riihimäki, liikenneinsinööri, Tekninen toimiala, Infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö