§ 1 Alkusammutusvälineet, tarkastus- ja huoltopalvelut

Lataa 

PRIDno-2023-4162

Päätöspäivämäärä

16.1.2024

Päätöksen tekijä

Hankintapäällikkö

Päätöksen peruste

Kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset
Hankintaan liittyy useita kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimuksia ja ne on selvitetty tarkemmin liitteenä olevassa vertailutaulukossa (Vertailu Alkusammutusvälineet, tarkastus- ja huoltopalvelut.pdf). 

Kelpoisuustarkistuksen perusteella todettiin, että saadut tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset.


Kokonaistaloudelliset valintakriteerit
Valintaperusteena on kokonnaistaloudellinen edullisuus.

Maksimipisteet ovat 100 pistettä, jakautuen seuraavasti:

HINTA max 80 pistettä jakautuen seuraavasti:
- Alkusammuttimien hinnoittelu, max 45 pistettä
- Alkusammuttimien huoltopalvelut (huollot, tarkastukset ja koeponnistukset) hinnoittelu, max 35 pistettä.

TOIMINNALLISET OMINAISUUDET max 20 pistettä jakautuen seuraavasti: 
- Kuvaus palvelun tuottamisesta, tuotteiden toimitusvarmuus, huollon vasteaika, toimitusehdot yli 25 km tai sen ylittävältä osalta sekä huoltopalvelukuvaus (sammuttimien, pikapalopostien tarkastusten / perushuollon sisältö, tarkastusten huoltopaikka jne.) max 20 pistettä.


Tarjousten arviointi ja vertailu
Tarjousten hintapisteet lasketaan siten, että halvin tarjoushinta saa enimmät hintapisteet ja muut tarjoushinnat suhteutetaan halvimpaan hintaan (kaavalla: pienin annettu arvo/tarjottuarvo * maksimipisteet)

Muille kriteereille tarjousten arviointityöryhmässä annetaan pisteitä (0-3) seuraavasti:
- enimmäkseen tavoitteiden vastainen = 0 p
- ei täysin vastaa tavoitetta = 1 p 
- vastaa käsitystä hyvästä tuotteesta = 2 p
- osoittaa merkittävää lisäarvoa = 3 p
Eniten arviointipisteitä saanut tarjous saa kriteerin täydet pisteet ja muut suhteessa siihen (kaavalla: maksimipisteet * ko. tarjouksen arviointipisteet/korkeimmat arviointipisteet).

Kokonaistaloudellinen edullisuus hankinnan kohteen kriteerien mukaisesti. 
Sopimukselle valitaan yksi toimittaja.

Tarjousten kokonaispisteet jakautuivat seuraavasti:
1.    Presto Oy, 100 pistettä
2.    Porin Sammutinhuolto Oy, 93,30 pistettä
3.    PK Sammutinhuolto Oy, 63,78 pistettä. 

Liitteenä tarjouspyyntö (Alkusammutusvälineet, tarkastus- ja huoltopalvelut.pdf) ja tarjouksista laadittu vertailutaulukko (Vertailu Alkusammutusvälineet, tarkastus- ja huoltopalvelut.pdf).

Tarjousvertailu tulee viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6 §:n 3 momentin mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tarjoajilla on kuitenkin asianosaisina oikeus saada tieto tarjousvertailusta. Tämän jälkeenkään eivät liikesalaisuuden piiriin kuuluvat tiedot ole julkisia. Tarjotun palvelun kokonaishinta ei kuitenkaan ole liike- tai ammattisalaisuus.

Kuvaus

Hankinta koskee Porin kaupungin sekä mukana olevien yhteistoimintatahojen tarpeisiin hankittavia alkusammutusvälineitä ja niihin liittyviä tarkastus- ja huoltopalveluita.

Sopimus on tavoitteissa allekirjoittaa heti, kun hankintapäätös saa lainvoiman, ja se on voimassa 31.12.2025 + mahdollinen 1 optiovuosi. Sopimus astuu voimaan kuitenkin vasta, kun se on allekirjoitettu.

Kyseessä on Porin kaupunginhallituksen määrittämä yhteishankinta, jotka hankintapalvelut kilpailuttaa ja joista hankintapäällikkö tekee hankintapäätöksen. Hankintaa on valmisteltu Porin kaupungin teknisen toimialan edustajien kanssa.

Hankinnassa ovat mukana: Pori ja Harjavalta.

Tarvittaessa hankintaa tulee voida laajentaa hankintapalvelujen yhteistoiminta- ja yhteistyötahojen (mukaan lukien konserniyhtiöt) tarpeisiin; näissä tapauksissa tulee aina ensin olla yhteydessä Porin kaupungin hankintapalveluihin.

Hankinta alittaa kansallisen kynnysarvon, arvioitu arvo n. 25 000–45 000 € koko sopimuskaudella, mukaan lukien optio. Hankinnasta on julkaistu kansallinen 
hankintailmoitus Tarjouspalvelu.fi/Pori kautta Hilmassa 30.11.2023. Tarjousaika päättyi 20.12.2023 klo 12.00. Hankintamenettely oli avoin. Osatarjousta ei hyväksytty. 

Määräaikaan mennessä tarjouksen antoivat:
PK Sammutinhuolto Oy, Porin Sammutinhuolto Ky ja Presto Oy.

Päätös

Päätetään, edellä mainittujen kokonaistaloudellisten kriteerien perusteella alkusammutusvälineiden, tarkastus- ja huoltopalveluiden toimittajaksi 1.1.2024 - 31.12.2025 valitaan Presto Oy. Sopimuskausi alkaa, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman ja sopimus allekirjoitettu. Mahdollisesta option käyttöönotosta päätetään erikseen.

Allekirjoitus

Outi Karinharju, hankintapäällikkö, talous- ja hallintoyksikkö / hankintapalvelut

Organisaatiotieto

Talous- ja hallintoyksikkö