§ 8 Muutos Leppätien ja Verstaantien katusuunnitelmaan 13197

Lataa 

PRIDno-2023-3559

Päätöspäivämäärä

10.1.2024

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla liikenneinsinööri päättää katusuunnitelmaan tulevista vähäisistä muutoksista kadun nykyisellä sijainnilla.

Kuvaus

Porin kaupungille on tehty aloite Leppätien ajonopeuksien hillitsemiseksi. Leppätielle on aloitteen mukaan ohjautunut merkittävää läpiajoliikennettä Pohjois-Porin katuverkon rakentumisen (mm. Vainiontie, Järviojantie) myötä. Aloitteen tekijä on todennut, että Leppätien läpi ajavat autoilijat ajavat huomattavaa ylinopeutta.

Infrajohtamisen toimintayksikkö on tutkinut aloitteen sekä mitannut ajonopeuksia Leppätiellä elokuussa 2023. Leppätietä ajavien keskinopeus oli mittausten perusteella 26 km/h. 85% autoilijoista ajoi maksimissaan 35 km/h. Joitakin yksittäisiä tätä suurempia ylinopeuksia esiintyi.

Koska kaupungin linjauksen mukaisesti asuinkaduille sopiva nopeusrajoitus on 30 km/h, on Infrajohtamisen toimintayksikössä laadittu suunnitelma nopeusrajoituksen alentamiseksi Leppätien - Verstaantien - Lammashaantien rajaamalla alueella. Suunnitelma on tämän päätöksen liitteenä.

Päätös

Päätän hyväksyä liitteenä olevan suunnitelmamuutoksen.

Allekirjoitus

Eija Riihimäki, liikenneinsinööri, Tekninen toimiala, Infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö