§ 2 Sopimussakon perimättä jättäminen luovutettaessa rakentamattoman omakotitontin vuokraoikeus Klasipruuki 609-89-22-6

Lataa 

PRIDno-2024-199

Päätöspäivämäärä

16.1.2024

Päätöksen tekijä

Tonttipäällikkö

Päätöksen peruste

Sopimussakkoehdolla pyritään estämään keinottelua kaupungin rakentamattomilla tonteilla sekä turvaamaan tontinhakijoiden tasapuolinen kohtelu. Tontti on luovutettu arvonnalla, jossa vuokralainen on ollut huonommassa asemassa kuin ne yksityishenkilöt, jotka eivät ole viimeisen viiden vuoden aikana saaneet kaupungin tonttia.

Rakennusurakoitsijana yhtiö tavanomaiseen tapaan luovuttaa vuokraoikeuden tehdessään urakkasopimuksen huoneistojen rakentamisesta. Siirronsaajaosapuolista [peitetty] on ollut mukana samalla hakukierroksella, mutta hakenut toista tonttia. Tontin 609-89-22-6 arvonnassa kaikki tonttia hakeneet olivat arvontakorissa 2 eli yrityshakijoita tai yksityishenkilöitä, jotka olivat saaneet kaupungilta tontin viimeisen viiden vuoden aikana. [peitetty]oli yksityishenkilöhakijana arvontakorissa 1 eli hän olisi saanut tontin, mikäli olisi sitä hakenut. Menettely ei näin ollen loukkaa muiden tontinhakijoiden oikeutta, joten sopimussakon perimiseen ei ole aihetta.

Toimivallan peruste:

Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla tonttipäällikkö päättää maanvuokrasopimusten mukaisten sopimussakkojen perimättä jättämisestä sekä maapolitiikan täytäntöönpanoon liittyvien sopimusten allekirjoitusaikojen ja rakentamisaikojen jatkamisesta.

Kuvaus

Sähköasennus ja -suunnittelu Perälä Oy on 12.12.2023 vuokrannut Porin kaupungilta omakotitontin Klasipruuki 609-89-22-6. Vuokrasopimuksen ehtojen mukaan vuokranantajalla on oikeus periä vuokralaiselta sopimussakkoa, jos hän siirtää rakentamattoman tontin vuokraoikeuden toiselle. Yhtiö pyytää, että vuokralaiselta ei peritä sopimussakkoa, kun se siirtää tontin vuokraoikeuden [peitetty]

Päätös

Päätän, että tontin Klasipruuki 609-89-22-6 vuokralaiselta Sähköasennus ja -suunnittelu Perälä Oy:ltä ei peritä sopimussakkoa, kun se siirtää tontin vuokraoikeuden [peitetty]

Allekirjoitus

Elisa Laine, tonttoipäällikkö, tekninen toimiala, infrajohtaminen

Organisaatiotieto

Infrayksikkö