§ 3 Päätös tapahtuma-avustuksen myöntämisestä, West Coast Salsa Festival 17.-19.5.2024

Lataa 

PRIDno-2023-4215

Päätöspäivämäärä

17.1.2024

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää Porissa järjestettävään valtakunnalliseen, kansainväliseen tai sellaiseksi pyrkivään tai muuhun kaupungin elinvoimaa ja imagoa tukevaan tapahtumaan. Avustuksia myönnettäessä huomioidaan erityisesti niin uudet kuin kehittyvät tapahtumat, sekä muuhun vuodenaikaan kuin kesään sijoittuva tapahtumat. Järjestäjänä voi olla rekisteröitynyt yhdistys tai yritys tai useita toimijoita yhdessä.

Peruste -tapahtumalle West Coast Salsa Festival 17.-19.5.2024 -tapahtumalle

  • Tapahtuma on eettisesti hyväksyttävä ja noudattaa Suomen lakia.
  • Tapahtuma toteuttaa kaupunkistrategian porilaisia arvoja; avoimuus, rakkaus, rohkeus
  • Tapahtuma tukee Tapahtumien tiekartan tavoitteita.
  • Tapahtuma tukee kaupunkilaisten hyvinvointia.
  • Tapahtuma vahvistaa kaupungin vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta.
  • Tapahtuma vaikuttaa positiivisesti alueen imagoon ja tuo kaupungille näkyvyyttä paikallisesti ja/tai valtakunnallisesti.


    Myönnetty avustus on Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 107 ja 108 artiklan soveltamisesta vähämerkityksiseen tukeen annetun komission asetuksen (EU) N:o 1407/2013 mukaista vähämerkityksistä valtiontukea (de minimis -tuki). Se tarkoittaa, että avustuksen ei katsota vääristävän kilpailua tai vaikuttavan jäsenmaiden väliseen kauppaan eikä niistä tarvitse tehdä ennakkoilmoitusta komissiolle.

Kuvaus

Tapahtuman kuvaus
West Coast Salsa Festival on kuubalaiseen salsaan keskittyvä tanssitapahtuma. Kolmipäiväinen salsafestivaali järjestetään Yyterin virkistyshotellissa perjantaista sunnuntaihin 17.-19.5.2024. Ensimmäisen kerran festivaali järjestettiin 2019, koronatauon jälkeen festivaali järjestettiin vuonna 2022 ja 2023. Pandemian jälkeen osallistujamäärä on kasvanut ja asiakkaiden määrä on ollut nousujohteinen. Salsafestivaali on tapahtuma täynnä tanssin iloa. Päivisin on tarjolla tanssitunteja vasta-alkajista edistyneisiin kolmessa tanssisalissa. Opettajina on kuubalaisia ja suomalaisia tanssin ammattilaisia. Iltaisin tanssitaan festivaalien bileissä, joissa dj soittaa salsaa ja muita lattarirytmejä sekä kizombaa. Aikaisemmilla festareilla on ollut suomalaiskuubalaiset orkesterit soittamassa ja toiveena on, että ensi vuonnakin saadaan bändi/t mukaan. Yyteri on festareille mitä mainion toteutuspaikka. Porin kaupungin panostaessa Yyterin vetovoimaan tuo festarit sesongin reunalle lisää vetovoimaa. Kolmena aikaisempana vuonna festareilla on käynyt paljon osallistujia myös muualta Suomesta, jotka ovat myös jääneet alueelle pidemmäksi aikaa nauttimaan mm. luonnosta ja alueen yrittäjien palveluista. Alkeistunnit järjestettiin 2023 ensimmäistä kertaa paikallisten opettajien johdolla, jotta uusilla innostuneilla harrastajilla on suoraan mahdollisuus jatkaa uutta harrastusta. Näin myös alkeistuntien hinnat tulevat olemaan edullisemmat ja saavutettavammat useammalle. Tämä oli hyvä muutos ja toteutetaan myös ensi vuonna. Tanssin terveyshyödyt ovat kiistattomat: siinä yhdistyy liikunta, kulttuuri sekä sosiaalinen aspekti. Tanssi ehkäisee yksinäisyyttä ja jopa muistisairauksia! Porissa on loistavaa musiikkitarjontaa entuudestaan, mutta maailman musiikkia ei niin kovin paljon. West Coast Salsa Festival on loistava paikka kuulla suomalaiskuubalaisia orkestereita. Festivaalilla olisi mahdollisuus kasvaa musiikin ja tanssin saralla vielä isommaksi. Ja mikä olisikaan parempi yhdistelmä kuin Yyterin upeat puitteet ja iloisen rytmikäs kuubalainen musiikki! Endorfiiniryöppy on festareilla taattu!

Kuvaus avustuksen käytöstä
Budjetti liitteenä


Porkka Badass Productions on hakenut tapahtuma-avustusta West Coast Salsa Festival 17.-19.5.2024 -tapahtumalle 8500 €
 

Päätös

Päätän myöntää Porkka Badass Productionsin West Coast Salsa Festival 17.-19.5.2024 -tapahtumalle  3500 € tapahtuma-avustusta hakusumman ollessa 8500 € tapahtuma-avustusten kriteereiden täyttymisen perusteella. 

Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima- ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti.

Tapahtuman peruuntuessa tapahtuma-avustuksen saajalla on velvollisuus maksaa saamansa avustus takaisin.

Allekirjoitus

Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö