§ 9 Päätös tapahtuma-avustuksen myöntämisestä, Snowstorm 2024 Toiminnallisen urheilun nuorten SM-kilpailut

Lataa 

PRIDno-2023-4114

Päätöspäivämäärä

17.1.2024

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää Porissa järjestettävään valtakunnalliseen, kansainväliseen tai sellaiseksi pyrkivään tai muuhun kaupungin elinvoimaa ja imagoa tukevaan tapahtumaan. Avustuksia myönnettäessä huomioidaan erityisesti niin uudet kuin kehittyvät tapahtumat, sekä muuhun vuodenaikaan kuin kesään sijoittuva tapahtumat. Järjestäjänä voi olla rekisteröitynyt yhdistys tai yritys tai useita toimijoita yhdessä.

Peruste Snowstorm 2024 Toiminnallisen urheilun nuorten SM-kilpailut -tapahtumalle

  • Tapahtuma on eettisesti hyväksyttävä ja noudattaa Suomen lakia.
  • Tapahtuma toteuttaa kaupunkistrategian porilaisia arvoja; avoimuus, rakkaus, rohkeus
  • Tapahtuma tukee Tapahtumien tiekartan tavoitteita.
  • Tapahtuma tukee kaupunkilaisten hyvinvointia.
  • Tapahtuma vahvistaa kaupungin vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta.
  • Tapahtuma vaikuttaa positiivisesti alueen imagoon ja tuo kaupungille näkyvyyttä paikallisesti ja/tai valtakunnallisesti.

Kuvaus

Tapahtuman kuvaus
Snowstorm järjestetään Porin Urheilutalolla lauantaina 10.2.2024. Kilpailu alkaa n. 9:00 ja päättyy arviolta 18:00 mennessä. Kilpailu on tarkoitettu kaikille 13-20-vuotiaille nuorille ja kilpailussa eri ikäiset urheilijat kilpailevat seuraavissa ikäluokissa: 13-14 -vuotiaat, 15-16 -vuotiaat, 17-18 -vuotiaat ja 19-20 -vuotiaat. Jokaisessa sarjassa on omat kilpailuluokkansa pojille ja tytöille (yhteensä maksimissaan 96 kilpailijaa). Lisäksi alle 13-vuotiaille järjestetään onlinekilpailu, jonka osallistujat saavat ilmaisen sisäänpääsyn Snowstormiin. Kilpailu koostuu neljästä eri ominaisuuksia testaavasta lajista. Lajeissa testataan liiton sääntöjen mukaisesti kestävyyttä, voimaa, kehonpainoliikkeitä, taitoa, muuntautumiskyvykkyyttä sekä voimakestävyyttä. Lajit ovat eri ikäluokille samat, mutta liikkeitä on helpotettu tai muunneltu ikäluokalle sopivaksi. Jokainen laji pisteytetään ja lopuksi eniten pisteitä keränneet urheilijat palkitaan SM-mitaleilla. Parhaiten sijoittuneet lunastavat mahdollisuuden kilpailla toiminnallisen urheilun nuorten maailmanmestaruuskilpailuissa, jotka järjestetään Budabestissa vuonna 2024, ikäsäädöksen huomioiden (nuorten MM-kisoissa ei ole erikseen 19-20 -vuotiaiden sarjaa, vaan ko. ikäluokka kuuluu jo yleisen sarjan piiriin). Kilpailun tapahtumapaikkana toimii Porin Urheilutalon palloilukenttä, jonne rakennetaan voimisteluliikkeet, köysikiipeilyn ja rengasliikkeet mahdollistava "räkki", joka vuokrataan Turusta. Lisäksi kisa-alue varustellaan lajien suorittamiseen tarvittavilla välineillä. Iso menoerä on uutena ostettavat ja monivuotiseen käyttöön jäävät kumimatot, joilla taataan turvallinen ja laadukas alusta kilpailulle. Mattojen tarkoitus on turvallisuuden lisäksi suojata urheilutalon kesällä 2023 uusittua lattiapinnoitetta. Paikalle hankitaan tunnelmaa luova valaistus ja tapahtumaa rytmittää juontaja Lauri Turtola sekä DJ Lars Carlsson. Näkyvyyden takaa tänäkin vuonna Satakunnan Kansan toteuttama striimi. Yyteri Sandstorm ry:n tapahtumissa on useita valokuvaajia, joidenka ottamat valokuvat tallentavat nuorten urheilijoiden kisasuoritukset ja nostavat varmasti sosiaalisessa mediassa jaettuna Snowstormin näkyville lajin harrastajien keskuudessa ympäri Suomen, tuoden esille jälleen kerran Poria upeana tapahtumien mahdollistajana. Tapahtuma on avoin yleisölle pientä osallistumismaksua vastaan. Lisäksi tapahtumaan tavoitellaan lajiin ja erityisesti nuorille sopivia näytteilleasettajia sekä muita yhteistyökumppaneita. Tapahtuman tavoitteena on vakiinnuttaa paikkansa jokavuotisena nuorten pääkilpailuna.

Avustuksen käytön kuvaus
2024 merkittävin hankinta on lattian päälle asennettavat kumimatot, jotka ovat turvallisen tapahtuman järjestämisen kannalta pakolliset. Kumimatot suojaavat alla olevaa lattiaa, mahdollistavat raskaidenkin painojen pudottamisen lattialle sekä toimivat pehmentävänä, pitävänä ja turvallisena pohjana erilaisille hyppyä, juoksua ja muuta pomppimista vaativille liikkeille. Vuonna 2023 kumimattoja haettiin Hämeenlinnasta ja Espoosta yhteensä 25 kpl. Matot myös palautettiin tapahtuman jälkeen. Kumimatot ovat raskaita ja niiden siirtely edellyttää kuljetuskalustoa, jolloin vuokra- ja kuljetuskustannukset nousevat tapahtuman budjetissa merkittävään osaan. Kumimatot ovat kestäviä ja hyvin säilytettynä ne kestävät vuosia, lisäksi niillä on Snowstormin lisäksi muitakin käyttökohteita vuoden aikana. Kumimattoja voidaan lainata tai vuokrata omien kilpailujen ulkopuolella myös muiden seurojen ja tapahtumien tarpeisiin. Esimerkiksi Turussa järjestettävä Turun Tuomiopäivä on ollut kiinnostunut vuokraamisesta ja lisäksi oma kesätapahtumamme Yyteri Sandstorm käyttää mattoja tapahtumassaan (esim. padel-kentän päällystäminen kesällä 2023). Yyteri Sandstorm ry:n mielestä kumimattojen hankinta on järkevä investointi, sillä matot ovat kestäviä, monivuotisia ja niitä voidaan käyttää monessa eri tapahtumassa. Mattojen vuokraaminen ei ole järkevää, koska vuokra- ja rahtikustannukset kasvavat vuositasolla yli 1000€:n suuruisiksi. Lisäksi Porin seudulta ei löydy vastaavaa määrää kumimattoja, jolloin tarpeen tullen matot ovat lainattavissa lähialueen tapahtumien tarpeisiin. Kumimattojen lisäksi haemme avustusta Urheilutalon vuokraan sekä monivuotisen Snowstormtapahtuman markkinointimateriaalin hankintaan. Tapahtuma-avustus käytetään seuraavasti: - Urheilutalon vuokra 9.-10.2.2023: n. 2000e - Kumimatot 360m2 (30 kpl x 6mm x 1200mm x 10000mm) 4500e - Monivuotinen markkinointimateriaali 500 e - Avustusta vastaan haluamme myöntää porilaisille nuorille ilmainen sisäänpääsyn Nuorisopassilla, kuten viime vuonnakin. 

Yyteri Sandstorm ry on hakenut tapahtuma-avustusta 7000 € Snowstorm 2024 Toiminnallisen urheilun nuorten SM-kilpailut -tapahtumalle

Päätös

Päätän myöntää Yyteri Sandstorm ry:n Snowstorm 2024 Toiminnallisen urheilun nuorten SM-kilpailut -tapahtumalle tapahtuma-avustusta yhteensä 4500 € hakusumman ollessa 7000 € tapahtuma-avustusten kriteereiden täyttymisen perusteella. Tapahtuma-ajankohta on 10.2.2024.

Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima- ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti.

Tapahtuman peruuntuessa tapahtuma-avustuksen saajalla on velvollisuus maksaa saamansa avustus takaisin..

Allekirjoitus

Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö