§ 5 Oppimistulosten arviointipalvelun hankkiminen

Lataa 

PRIDno-2024-379

Päätöspäivämäärä

24.1.2024

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, opetusyksikkö

Päätöksen peruste

Arvioinnin tuloksia voidaan hyödyntää opetuksen kehittämisessä, suunnittelussa, resursoinnissa ja niihin liittyvässä päätöksenteossa. Suorahankinta on perusteltu, sillä opetussuunnitelmaan perustuvia oppimistulosten arviointipalveluita, joita peiltataan kansallisiin tuloksiin, eivät käytännössä tuota muut tahot. Sivistystoimialan toimintasäännön mukaan opetusyksikön päälliköllä on hankintavaltuudet em. palvelulle. 

 

Kuvaus

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) ​​​​​ toteuttaa keväällä 2024 kansallisen oppimistulosten arvioinnin 6. vuosiluokan päätteeksi. Arvioinnissa mitataan matematiikan ja äidinkielen taitoja. Karvi on tarjonnut Porin kaupungille em. palvelua. Tavoitteena on tuottaa tietoa kunnan 6. luokan oppilaiden osaamisesta edellä mainituissa oppiaineissa suhteessa opetussuunnitelman perusteiden tavoitteisiin. Arviointiin osallistuminen antaa mahdollisuuden seurata samojen oppilaiden osaamisen kehittymistä myös yhdeksännellä luokalla. Tähän osallistumisesta päätetään erikseen myöhemmin. Karvilta hankittava arviointipalvelu sisältää arviointiohjeet, digitaalisen toteutuksen, tehtävien pisteytyksen Karvissa sekä kunta- ja koulukohtaiset tulosraportit, joissa tuloksia verrataan kansallisiin tuloksiin. Opettajat saavat myös oppilaskohtaiset tulokset, kun pisteytys on kokonaisuudessaan valmis. Lisäksi tilaaja saa kansallisen raportin sen valmistuttua. Karvi vastaa arvioinnissa käytettävän aineiston laadinnasta, tehtävien pisteyttämisestä ja tulosten käsittelystä ja raportoinnista tilaajalle. Koulujen tehtävänä ennen arviointia on esimerkiksi varata tarvittavat laitteet ja tilat ja arviointipäivänä valvoa arviointitilannetta ohjeiden mukaisesti. Arviointipalvelun kokonaishinta Porin yleisopetuskoulujen kuudesluokkalaisille on yhteensä 15095 euroa (alv 0%). Asiaa on käsitelty sekä opetusyksikön että sivistystoimialan johtoryhmissä, ja oppimistulosten arvioinnin suorittamista pidetään tärkeänä. 

 

 

 

 

 

 

 

Päätös

Päätetään edellä mainituin perustein, että hankitaan Kansallisen koulutuksen arviointikeskukselta (Karvi) perusopetuksen 
oppimistulosten 6. luokan matematiikan ja äidinkielen ja kirjallisuuden arviointi kevätlukukaudella 2024 kokonaishintaan 15095 euroa (alv 0%).

Allekirjoitus

Taneli Tiirikainen, yksikön päällikkö, sivistystoimiala, opetusyksikkö

Organisaatiotieto

Opetusyksikkö