§ 10 Nopeusrajoituksen alentaminen Uniluodossa

Lataa 

PRIDno-2023-4663

Päätöspäivämäärä

29.1.2024

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla liikenneinsinööri päättää liikenteenohjauslaitteiden asettamisesta ja liikennejärjestelyistä katualueella pois lukien alueelliset yleissuunnitelmat, laajat liikenteelliset kokonaisuudet sekä pysäköinnin maksullisuuteen liittyvät liikennemerkkijärjestelyt.

Kuvaus

Uniluodon asukkaat ovat toivoneet kaupungilta liikenteen rauhoittamiseen ja liikenneturvallisuuden parantamiseen tähtääviä toimenpiteitä. Asukkaiden yhteydenotoissa on muun muassa todettu, että Uniluodossa on paljon turisti- ym. ulkopuolista liikennettä. Olemassa olevaa 30 km/h nopeusrajoitusta ei noudateta ja risteyksiin ajetaan liian kovalla vauhdilla.

Liikenneinsinööri sekä matkailu- ja markkinointiyksikön edustaja ovat osallistuneet alueella järjestettyyn asukastapaamiseen, jossa ongelmista on keskusteltu. Tilaisuudessa on todettu, että alueen kadut on tarkoitettu yleiselle liikenteelle, eikä ulkopuolista liikennettä siten ole mahdollista rajoittaa. Suoritetuissa liikennemittauksissa ei myöskään ole havaittu merkittäviä ylinopeuksia. Koska Uniluoto kuitenkin on vanha puutalovaltainen lähiö, jossa katuverkko on pienipiirteistä, nähdään nopeusrajoituksen alentaminen kannatettavana toimenpiteenä.

Infrajohtaminen on laatinut suunnitelman nopeusrajoituksen alentamiseksi. Suunnitelma on tämän päätöksen liitteenä.

Päätös

Päätän hyväksyä liitteenä olevan suunnitelman.

Allekirjoitus

Eija Riihimäki, liikenneinsinööri, Tekninen toimiala, Infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö