§ 2 Teknisen alan pientarvikkeet ja -kemikaalit sekä työkalut, sitoutuminen Sarastia Oy:n yhteishankintaan

Lataa 

PRIDno-2024-680

Päätöspäivämäärä

23.2.2024

Päätöksen tekijä

Hankintapäällikkö

Päätöksen peruste

Perusteluina sitoutumisesta Sarastia Oy:n kilpailuttamaan teknisen alan pientarvikkeiden ja –kemikaalien sekä työkalujen ovat:
-    yhteissopimuksella saatavat volyymi ja prosessisäästöt
-    tuotevalikoima ja hinnoittelun hallittavuus
-    sopimuskauden aikainen neuvotteluvoima ja sopimushallinta.

Kuvaus

Sarastia Oy:n yhteishankintayksikkö kilpailuttaa ja neuvottelee omistajiensa puolesta puitejärjestelyjä ja hankintasopimuksia sekä vastaa sopimushallinnasta.

Sarastia Oy on kilpailuttanut Teknisen alan pientarvikkeet ja –kemikaalit sekä työkalut ajalle 8.1.2024 – 7.1.2028. Puitejärjestely sisältää muun muassa käsityökalut, poranterät, laikat, ruuvit, pultit ja prikat. Lisäksi puitejärjestely sisältää ns. pienkemikaalit (tai huoltokemikaalit), joihin kuuluu erilaisia lakkoja, öljyjä, voiteluaineita ja spraymaaleja.

Puitejärjestelyn sopimustoimittajat aakkosjärjestyksessä: Etra Oy ja Würth Oy.

Hankintapalvelut on valmistellut yhdessä Porin kaupungin Teknisen toimialan kanssa sitoumusta Sarastia Oy:n teknisen alan pientarvikkeiden ja –kemikaalien sekä työkalujen hankintasopimukseen.

Porin kaupungin hankintapalvelut on tiedustellut YTA-kuntien halukkuutta osallistua puitejärjestelyyn; seuraavat kunnat ovat ilmoittaneet sitoutuvansa: Pori, Harjavalta ja Nakkila.

Porin kaupungin osalta volyymit tässä tuoteryhmässä ovat olleet vuonna 2023 n. 155 000 €.

Päätös

Päätetään, että hankintapalvelut tekee sitoumuksen Sarastia Oy:n teknisen alan pientarvikkeiden ja –kemikaalien sekä työkalujen puitejärjestelyyn Porin kaupungin ja seuraavien YTA-kuntien osalta: Harjavalta ja Nakkila.

Allekirjoitus

Outi Karinharju, hankintapäällikkö, Konsernipalvelut / Talous- ja hallintoyksikkö

Organisaatiotieto

Talous- ja hallintoyksikkö