§ 16 Päätös tapahtuma-avustuksen myöntämisestä, Pori Pride 2024

Lataa 

PRIDno-2024-430

Päätöspäivämäärä

5.2.2024

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää Porissa järjestettävään valtakunnalliseen, kansainväliseen tai sellaiseksi pyrkivään tai muuhun kaupungin elinvoimaa ja imagoa tukevaan tapahtumaan. Avustuksia myönnettäessä huomioidaan erityisesti niin uudet kuin kehittyvät tapahtumat, sekä muuhun vuodenaikaan kuin kesään sijoittuva tapahtumat. Järjestäjänä voi olla rekisteröitynyt yhdistys tai yritys tai useita toimijoita yhdessä.

Peruste Pori Pride 2024 -tapahtumalle 

  • Tapahtuma on eettisesti hyväksyttävä ja noudattaa Suomen lakia.
  • Tapahtuma toteuttaa kaupunkistrategian porilaisia arvoja; avoimuus, rakkaus, rohkeus
  • Tapahtuma tukee Tapahtumien tiekartan tavoitteita.
  • Tapahtuma tukee kaupunkilaisten hyvinvointia.
  • Tapahtuma vahvistaa kaupungin vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta.
  • Tapahtuma vaikuttaa positiivisesti alueen imagoon ja tuo kaupungille näkyvyyttä paikallisesti ja/tai valtakunnallisesti.

    Satakunnan Seta ry on hakenut tapahtuma-avustusta Pori Pride 2024 -tapahtumalle 3000 € 

Kuvaus

Kuvaus tapahtumasta
Pori Pride on vuosien sarja sateenkaarevia kesätapahtumia, joiden tarkoituksena on tarjota seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluville ihmisille, sateenkaari-ihmisten läheisille, ja kaikille sateenkaarimyönteisille kävijöille mahdollisuuksia kohtaamiseen, iloon, riemuun ja kulttuurista nauttimiseen, opastusta tiedon ja tuen äärelle, sekä nostaa avoimesti esille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhteiskunnallista asemaa ja ajankohtaisia ihmisoikeuskysymyksiä. Pääpäivä lauantain ohjelmaan kuuluu marssimielenosoitus ja juhla. Pori Pride edistää aktiivisesti yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden periaatteiden toteutumista käytännössä, tukee laajasti yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia, ja kutsuu ihmisiä yhteen hyvän asian puolesta läheltä ja kaukaa. Pori Pride on pidetty vuosina -13, -19, -21, -22, -23 ja pidetään nyt -24. Tapahtumasta on vuodesta -19 lähtien vastannut itsenäinen Pori Pride -työryhmä, joka koostuu moninaisesta joukosta pride-henkiseen tapahtumajärjestämiseen innokkaita vapaaehtoisia. Satakunnan Seta ry on aina ollut tapahtumassa mukana ja tekee yhteistyötä Pori Pride -työryhmän kanssa ja tukee Priden järjestämistä hakemalla tapahtumalle tapahtuma-avustusta, hallinnoimalla avustuksen käytön ja raportoimalla siitä. Avustuksen käyttötarkoitus on eritelty myöhemmin tässä hakemuksessa. Pori Pride -työryhmän suunnittelemat tapahtumat ovat pääsymaksuttomia ja kaikille avoimia. Yritykset ja yhteisöt voivat järjestää myös oma-aloitteisesti Pride-henkistä ohjelmaa, joista työryhmä mieluusti kertoo menovinkkeinä someissaan ja nettisivullaan. Sateenkaarevat paikalliset tapahtumat toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi täydentämään Pride-viikon virallista ohjelmaa. Yhdeksi Pride-viikon oheisohjelmaksi on jo tässä kohtaa saatu Sateenkaarikahvila ja kylttipaja Satakunnan Seta ry:n yhteistyössä Ystäväkahvila Murun ja Kulttuuripaja Lumon kanssa. Työryhmä toimii tasa-arvon edistämiseksi erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen parissa, mutta tasa-arvo on meille myös laajemmin tärkeä arvo. Emme hyväksy minkäänlaista syrjintää, perustui se sitten seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuoleen, etnisyyteen, uskontoon, kieleen tai mihinkään muuhun ihmisen henkilökohtaiseen ominaisuuteen. Haluamme, että Pori - ja Pori Pride - on ikimuistoinen ja turvallinen jokaiselle.

Kuvaus avustuksen käytöstä
Erillinen liite

Päätös

Päätän myöntää Satakunnan Seta ry:n Pori Pride 2024 -tapahtumalle 3000 € tapahtumalle tapahtuma-avustusta yhteensä hakusumman ollessa 3000 € tapahtuma-avustusten kriteereiden täyttymisen perusteella. 

Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima- ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti.

Tapahtuman peruuntuessa tapahtuma-avustuksen saajalla on velvollisuus maksaa saamansa avustus takaisin.

Allekirjoitus

Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö