§ 22 Poikkeaminen, Tuulikylä

Lataa 

PRIDno-2022-5676

Päätöspäivämäärä

16.2.2024

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Kaavatilanne

Voimassa olevassa asemakaavassa 609 1361 (lainv. 21.6.2001) rakennuspaikka on lähivirkistysaluetta (VL).

Rakentamisrajoitus ja poikkeaminen

Poiketaan maankäyttö- ja rakennuslain 58 §:n määräyksestä, jonka mukaan rakennusta ei saa rakentaa vastoin asemakaavaa (rakentamisrajoitus). Poiketaan asemakaavan mukaisesta käyttötarkoituksesta.

Hakemuksen liitteet

Hakija on toimittanut maankäyttö- ja rakennusasetuksen 64 §:n mukaisen selvityksen maston rakentamiseen liittyen.

Hakija on toimittanut 21.12.2022 päivätyn Fintrafficin lentoestelausunnon. Lausunnon mukaan maston rakentamisella ei vaikutuksia lentoasemien EASA-ilmailumääräyksen mukaisiin korkeusrajoituspintoihin. Ei vaikutuksia Fintraffic ANS ylläpitämiin mittarilentomenetelmiin lähtömenetelmien tai julkaistujen minimikorkeuksien osalta. Lausunto on voimassa 19.12.2024 saakka.

Naapurien kuuleminen

Kaupunki on kuullut naapurit kirjeitse. Naapureilla ei ole huomautettavaa hankkeesta. (MRL 173 §)

Asian harkinta

Hakemuksen perustelujen mukaan vanha pylväs on ylikuormassa. Muutoksille on tarvetta, jotta asiakkaille saadaan tarjottua lisää datakapasiteettia. Pylväässä on nykyiselläänkin kaikki kolme operaattoria.

Asia on ollut esillä elinvoima- ja ympäristötoimialan toimialajohtajan asettamassa rakennus- ja poikkeamislupatyöryhmässä. Työryhmä puoltaa hakemusta. Uusi masto korvaa olemassa olevan maston. Poikkeaminen asemakaavan käyttötarkoituksesta ei aiheuta haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueen käytön muulle järjestämiselle. Rakentaminen ei vaikeuta luonnonsuojelun tavoitteitten saavuttamista eikä vaikeuta rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteitten saavuttamista. Poikkeamiselle on hakijan esittämä erityinen syy. (MRL 171 §)

Työryhmä esittää poikkeamisluvan myöntämistä.

Päätösvallan peruste

Porin kaupungin elinvoima- ja ympäristötoimialan toimintasäännön 16 §:n mukaan toimialajohtaja päättää muista kuin hallintosäännön 27 §:n 8. ja 9. kohdan tarkoittamista suunnittelutarveratkaisuista ja poikkeamisista MRL 171 §:n perusteella.

Kuvaus

Rakennushanke

36 metriä korkean maston korvaaminen 42 metriä korkealla vapaasti seisovalla putkiristikkomastolla.

Rakennuspaikka

Noin 100 m²:n vuokra-alue Tuulikylän eli 78. kaupunginosassa sijaitsevasta yleisestä alueesta 609-78-9903-5078 Tuulik. puistot/Näsinpuisto I. Vuokra-alueella sijaitsee 15 m²:n tietoliikenteen rakennus sekä 36 metrinen masto, joka korvataan uudella mastolla.

Päätös

Päätän myöntää haetun poikkeamisluvan rakennus- ja poikkeuslupatyöryhmän esityksen mukaisesti.

Päätös on voimassa kaksi vuotta päätöksen lainvoimaiseksi tulemisesta lukien. Ennen rakennustoimenpiteisiin ryhtymistä on haettava poikkeamispäätöstä vastaavaa rakennuslupaa poikkeamispäätöksen voimassaoloaikana.

Päätöksen valmistelusta ja käsittelystä peritään 500 euron maksu kaupunginvaltuuston 28.2.2022 (§ 30) hyväksymän taksan 54 §:n perusteella. Lisäksi peritään kaupungin suorittamasta naapurien kuulemisesta aiheutuneet kustannukset em. taksan perusteella.

Allekirjoitus

Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Elinvoima- ja ympäristötoimiala